AK Parti aday adayları için işi sıkı tutuyor

Dernekler Masasında ve değişik kurum ve kuruluşlardan elde edilen STK temsilcileri listelerine göre ov verme işlemi saat 9.00 da başladı.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber 

Önceden yeterli duyurusu yağılmadığı halde aday adayları ve bir çok STK temsilcisinin de haberdar olmadığı çalışmaya yinede ilgi büyüktü.


Gerek temayül yoklamasının sonuçları, gerekse de  STK oy sonuçları da dikkate alınarak oluşturulacak olan liste gemel merkeze gönderilecek ve listelere son şekli verilerek 7 Nisan 2015 de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) tesleim edilecektir.

Bir çok siyasi gözlemci Ak Parti bu kadar meşakatli bir yol deneyeceğine CHP gibi Hakim gözetiminde bir ön seçim yaparak milletvelili listesini belirleseydi teşkilatın içinde yer alan aday adayları daha çok meclise gidecek ve üyeler de işe yaradığını düşünecekti.

Ömer Faruk  Çetinkaya
ismindeki Ak Parti üyesi gazetemize şunları söyledi "Yapılacak etkinliklerde bize zaman zaman SMS gelmenin dışında ve üye olarak partimize oy vermenin dışında işe yaradığımızı düşünmüyorum.

CHP üyeleri bizim Ak Parti Kadar sağlıklı değil ama buna rağmen İstanbul'da ön seçime giren aday adaylarının üyelerin oyları ile belirlenmesi üyeye verilen bir değerdir.  CHP içinde bir üye arkadaşım var her gün birileri arayıp oy istiyor ama biz de böyle bir şey olmadığı için kendimi dolgu malzemesi olarak görüyorum" dedi.
 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim