Ak Parti’de muhteşem bayramlaşma

Ak Parti İstanbul il başkanlığı bayramın ikinci günü saat’14 de il merkezinde yaptığı bayramlaşma töreni muhteşem oldu. İlçelerden yoğun katılımın olduğu bayramlaşma mevsimin kış olması ve tatilin uzatılmaması nedeni ile kalabalık çok fazlaydı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Salonu hınca hıç dolduran kalabalığa ilk önce 2007’den bu yana başarılı bir şekilde il başkanlığı görevini yapan Mali Müşavir Aziz Babuşçu hitap etti. 

Babuşçu Duygu dolu bir konuşma yaptı

Ak Parti İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu bayramlaşma törenine katılan binlerce teşkilat mensubu ve vatandaşa şöyle seslendi ;

Burada bir araya gelmemize vesile olan kurban bayramı gibi önemli bir zaman dilimini hep birlikte yaşıyoruz. Sizlerle böyle güzel bir mekanda bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.

İl Başkanı Babuşçu konuşmasının önemli bir kısmını Hakkari Çukurca’da şehit verdiğimiz Mehmetçiklerimize ve Van depreminde hayatlarını kaybeden 600 den fazla vatandaşımıza ayırması dikkat çekiciydi.
İl başkanı Van Depremi nedeniyle bu bayramı biraz buruk geçirdiklerini ancak kardeşliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın bu burukluğu giderdiğini belirterek, “Bu millet, bu teşkilat, şehitlerimizle ilgili olarak doruk noktada bir hassasiyet gösterip, acıyı paylaştı.

Deprem dolayısıyla sarsıldı ama daha fazla bir duyarlılıkla kardeşliği ve paylaşmayı bize hatırlattı,AK Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak başta İBB Başkanımız Kadir Topbaş ve ekibi olmak üzere, teşkilatlarımız ve İlçe Belediye Başkanlarımızla birlikte büyük bir yardım kampanyasının koordinasyonunu sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Çünkü biz felaket ve yardım söz konusu olduğunda refleks olarak harekete geçen bir teşkilata sahibiz. Bu teşkilat birisinden talimat almadan, bir yönlendirme olmadan her zaman  ihtiyacı olanın yardımına koşar.” dedi.

İl Başkanlığı olarak sadece bu yardımı koordine etmeye çalıştıklarını ifade eden İl Başkanı “Sayın Başbakanımız depremin hemen ardından Van’a giderek olaya anında müdahil oldu. Yapılması gerekenleri takip etti ve bize yol gösterdi. Biz de sayın Başbakanımızın çizdiği çerçeve içinde bölge insanının yaralarına merhem olmaya çalıştık.

İl Başkan Yardımcısı, İl Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım hemen olaydan sonra bölgeye gittiler. Orada bir lojistik üs oluşturdular. 6 İlçe Belediye Başkanımız belediye başkanlarımızı temsilen bölgeye gitti. Hedefimiz Erciş ve köylerini AK Parti İstanbul belediyeleri olarak himayemize alıp, belediyelerimize zimmetleyip, bir gönül köprüsü oluşturmaktı.

Önceden giden arkadaşlarımızın köy köy dolaşarak elde ettiği bilgiler doğrultusunda buradan 50 tırlık bir konvoyu yola çıkardık. Şuna inandık ki, o tırlarla giden yardım malzemelerinin bir derde deva olmasından ziyade, gönüllere temas etmek daha önemliydi. Onun içindir ki Erciş’in 84 köyünü belediye başkanlarımıza zimmetledik.
 
Ben buradan başta İBB Başkanımız olmak üzere, İlçe Belediye Başkanlarımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu derdi öyle bir samimiyetle sahiplendiler ki, bayramın 1. günü bölgede olup, kendi kurbanlarını orada kesip, sorumlu oldukları köylerle paylaştılar. Biz o köyleri sadece Erciş’le sınırlı tutmadık, Van’ın merkez köylerini de himayemize alarak yapılması gereken ne varsa yaptık, hayat normalleşinceye kadar da yapmaya devam edeceğiz. Dilerim önümüzdeki sene böyle acılar yaşamadığımız, terör belasından kurtulduğumuz bir bayramı hep birlikte kutlarız. ” şeklinde konuştu.

Genel Başkan yardımcısı Ekrem Erdem nostalji turu yaptı

Ak Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Ekrem Erdem, anlamlı bir konuşma yaparak dini bayramlarımız bizim için çok önemli bundan 10 yıl önce 3 Kasım 2002’de sizler ters giden gidişata dur diyerek ülkenin yönetimini Ak kadrolara teslim ettiniz. Başbakanımız ve bizlerde sizlerin güvenine layık olmak için durmadan çalışıyoruz. Ülke olarak biz 5.vitesle ilerlerken AB.ülkeleri geri vitese takmış olarak her geçen gün ekonomileri daha da kötüye gidiyor. İnşallah yapacağımız çalışmalarla bir daha ki bayramda terörü konuşmuyor olacağız dedi.

Kimler İstanbul teşkilatını yalnız bırakmamıştı ?

Bayramlaşma töreninde Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer,AB.den sorumlu devlet bakanı Egemen Bağış İBB.başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş’da kısa birer selamlama konuşması yaptı. Bayramlaşma törenine genel merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, İBB Başkanımız Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları,İl Gençlik ve Kadın Kolları ile birlikte, teşkilatın her kademeden yer alan parti mensupları ve çok sayıda vatandaşın katılımı dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul Times’a yakın ilgi vardı

Gazetemiz ve haber portalımızı yakından takip eden Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu,Teşkilattan sorumlu yardımcısı Halis Dalkılıç,Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner ile birlikte il başkanlığında birlikte vazife yapan İstanbul Milletvekili Av.Bülent Turan,Gülay Dalyan,Harun Karaca,Halide İncekara,Burhan Kuzu,İBB.plan bütçe komisyon başkanı Abubekir Taşyürek,İl başkan yardımcısı,Ömer Seyfi Aktülün,il yönetimkurulu üyesi Sibel Betül Birer, Ayşe Bilgi Solak, Rıdvan Durmaz, Sultangazi Belediye başkanı Cahit Altunay,Beylikdüzü belediyebaşkanı Yusun Uzun, ve çok sayıdaki teşkilat mensubu gazetemizi ve haber portalımızı yakından takip ettiklerini ifade ederek Başarılı çalışmalarımızdan dolayı bizleri tebrik etmeleri çalışma şevkimizi biraz daha artırdı.
İkramlar ve konuşmaların sona ermesi ile İl Başkanı Aziz Babuşçu,bakanlar ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş’ın kürsüye çıkmaları ile muhteşem kalabalık teker teker tokalaşarak bayramlaşmaları dikkat çekiciydi

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim