TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte Ak Parti Genel merkezinin Milletvekilleri'nin bölgelerindeki STK temsilcileri ve toplumun önde gelen kanaat önderleri ile karşılıklı fikir alışverişi yaptıkları  toplantılar aralıksız olarak devam ediyor.  

İstanbul Times Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Prof.Dr.Ömer Dincer Zeytinburnu'nda  

1 Ağustos 2009 Cumartesi günü saat 20.30 da Zeytinburnu Belediyesi Nikah salonunda yapılan programın  kısa açılış konuşmasını Ak parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver yaptı.Ünver'in konuşmasından sonra gerek kendi bakanlığı gerekse de Hükümet'in yaptığı çalışmaların kısa bir değerlendirmesini yapan bakan Dinçer'in sorulan tüm sorulara içtenlikle cevap vermeye gayret etmesi katılımcıları oldukça memnun etti.

İlçe Başkanı Bahattin Ünver

Yaptığı konuşmada amaçlarının ilçede faaliyet gösteren STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile milletvekili ve bakanları buluşturarak halkı bilgilendirmek olduğunu söyleyen Ünver bilgi toplumunda iletişim ve karşıklı konuşmanın çok şeyi çözdüğünü söyledi.

Konuşmasının devamında çok yakın bir süre sonra Kosgeb başkanlarından birisinin katılımı ile esnaf ve tüccarı kosgeb'in verdiği karşılıksız destekler hakkında bilgi sahibi yapacakları müjdesini de veren ilçe başkanı Ünver ilçede yaşam standartlarını yükseltmek için sürekli arayışta olduklarını ifade etti.

Dinçer Güldürdü 

Bürokrasiyi azalttıklarını ifade eden çalışma bakanı Ömer Dincer eskiden Türklere ıssız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız ilk üç şey denildiği zaman cevap olarak ikametgah,nüfus cüzdanı sureti ve altı tane fotoğraf demeyecekler.Çünkü bunların tamamını kaldırdık.İstanbul İzmir ve Ankara gibi büyük bir kaç şehrimiz dışındaki muhtarlarımız bu süreçten çok etkilenmiyor.Bu büyük şehirlerde çalışan  muhtarlarımız da belki bize biraz kızacaklar ama gelişen teknoloji bizi buralara getirdi.Gelişmiş ülkeler gibi T.C. numarası ile vatandaşın her işini yapamayacaksak MERNİS projesi için harcadığımız on milyonlarca dolara yazık etmiş olurduk diyerek salonda bulunan muhtarlara da da böyle seslenmiş oldu.

İşçi ve İşveren sataşmasına bakan Müsaade etmedi

Proğrama katılan bir deri işçisi bir çok soru sordu.Bakan sorulan soruların çoğuna cevap verdi.İşçi hızını alamayarak daha önce çalıştığı firmada yaşadığı sorunları da anlattı.Devamında o firmanın sahibi de şu burada deyince salonda bulunan insanları bir sessizlik aldı.Firma temsilcisi mikrofon isteyerek cevap vermek istedi ancak Bakan ortamın gerileceğini düşündüğü için işverene lütfen beni dinleyin ve cevap vermeyin diyerek gerginlik yaşanmasına engel oldu.

Editör: TE Bilisim