Aday adaylığı sürecinde olduğumuz bu günlerde halkın sevdiği adaylar mı adaylaşacak yoksa Ankara'da dayısı olanlar mı ?

AK PARTİ genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta bu seçimde partimize yük olan değil partimizin yükünü alacak adaylarla seçime gireceğiz.

Talip olduğu belde ile alakalı projeleri hayalleri ve halkın selametine düşünceleri olmayan kişiler partimizde başvuru yapmasın diyor.

İstanbul'da yarışacağı görülen her iki parti yetkililerinin yaptıkları açıklamalara uygun hareket ederlerse ortaya çıkacak adayların seçimde ön plana çıkacağı ifade ediliyor.

CHP' nin aday adayları için son başvuru tarihi 26 Ekim 2018 olarak açıklanmıştı. Ak Parti ise belediye başkanları için başvuru süresini 5 -12 Kasım tarihleri olarak belirledi.

Ak Parti başvuru yapacak aday adaylarının işini kolaylaştırmak için mevcut belediye başkanlarına siz başvuru yapmayın talimatı verdi.

Ak Parti,mevcvut başkanların içinde kiminle yeni dönemde yola devam edeceğimizi biz kendilerine beyan edeceğiz diyerek 800'den fazla irili ufaklı belediye başkanlarının aday adaylığı için başvuru yapmayacak açıklaması teşkilatlarını bir nebze rahatlattı.

İstanbul 'da hiç bir partinin diğerine üstünlüğü yok gibi görünüyor düğümü adaylar çözecek...

İstanbul'un 39 ilçe belediye başkanlığı var. 2014 Yerel Yönetim seçimlerinde Ak Parti 25 ilçe belediye başkanlığını kazanırken CHP 14 ilçede belediye başkanlığını kazanmıştı.

CHP 31 Mart 2019'da yapılacağı ilan edilen Mahalli seçimlerde mevcut ilçelerini korumak şartı ile Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüp, Üsküdar ilçeleri başta olmak üzere yeni ilçelerde başkanlığı alarak Büyükşehir'i de kazanmanın heaplarını yapıyor.

AK Parti ise mevcut ilçelerini korumanın yanında Ataşehir, Avcılar, Büyükçekmece ve Maltepe'ye gözünü dikmiş durumda. Hangi partinin hedeflerine ulaşacağını çıkaracağı adaylar belirleyecek gibi görünüyor.

Ak Parti İstanbul il başkanı Bayram Şenocak ve CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu alanlara inmek için aday adaylarının adaya dönüşmesini bekliyor...

İstanbul'un ilçelerini paylaşan iki siyasi partinin İstanbul il başkanları ilk kez büyük bir imtihana girecekleri 31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerinde kendilerini gösterecekleri büyük bir imtihanda galip çıkmak için var güçleri ile teşkilatlarını motive etmek adına günde 20 saat esasına göre çalıştıklarını takip ediyoruz.

Hatta Ak Parti il başkanı Bayram Şenocak'ın ilçe teşkilatlarına gönderdiği talimatlarda günde 4 saat uyku yeter çalışmalarınızı 7/20 şeklinde planlayın dediği Ak Parti teşkilat mensuplarını tarafından benimsenmiş durumda.

Bu seçimde artı değer kazanmak isteyen siyasi partilerin sokak röportajları yapan politik kanallar ile çalışmalarının da seçim sonuçlarına etki edeceği siyasi kulislerde konuşuluyor.

İstanbul ve Ankara'nın Politik sokak röportajlarının ilk ve en çok izlenen kanalı olan İstanbul Times Tv Özel You Tube'nin yetkilileri 31 Mart 2019 yerel yönetim seçimleri öncesi yapacakları sokak röportajlarının kendi ve alıntı yapan diğer mecralar ile beraber 200 milyon dan fazla izleneceğini hesapladıklarını söyleyerek dileyen siyasi parti'den reklam alabileceklerini ifade ederek seçime giren her parti ile çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: İstabul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim