Süleymaniye'de başlatılan restorasyon sona erdi,bayram Namazı çıkışı Başbakan açılış yaptı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 23 milyon metrekarelik bir alanda hüküm sürdüğü dönemde Osmanlı'nın başında bulunan Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye camisi uzun süre devam eden restorasyon sonrası Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılarak Kurban Bayramı namazı ile yeniden ibadede başladı. Bu tarihi ana şahitlik yapmak isteyen Ak Parti İstanbul İl yönetimi ve teşkilat mensupları bayram namazını kılıp bayramlaşma programlarını da burada yapınca Süleymaniye küçük bir mahşer görünümü verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Ak Parti İstanbul İl başkanlığı 17 Kasım'da il binasında yapacağı bayramlaşma törenini  Süleymaniye Camisinde yaparak teşkilat mensuplarına Yahya Kemal Beyatlı'nın o muhteşem şiiri olan Süleymaniye'de bayram sabahı duygusunu adeta yeniden yaşattı.

İstanbul'un 39 ilçesinde yaşayan teşkilat mensuplarını Müslümanlar için önem arz eden iki dini bayramdan birisi olan Kurban bayramı namazında bir araya getiren Ak Parti İstanbul başkanı Aziz Babuşçu ve yönetimi ilçe teşkilatları tarafından takdir edildi.

Farklı Bir Bayramlaşma

Sabah saat 5 den itibaren Süleymaniye Camisine çıkan tüm yollar araç trafiğine kapandığı için halk araçlarını müsait yerlere park ederek akın akın Süleymaniye'ye doğru yürüyüşe geçmeleri İstanbul Time Gazetesi  muhabirleri tarafından kare kare görüntülendi.

Ak Parti de Gün Sabah Namazı İle Başlıyor

Ak Parti de çalışma Şafak vakti'nde başlar gece yarınlarına kadar devam eder söylemleri gerçek oldu. Mimar Sinan'ın kalfalık eserim dediği Süleymaniye de bir araya gelen on binlerce Ak Partili sabahın erken saatinde bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadılar. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ak Parti İktidarında Binlerce Eseri İhya Ettiler

Ak Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar atıl durumda bekleyen bir çok tarihi eser Vakıflar genel müdürlüğü tarafından restore edilerek aslına uygun bir şekilde tekrar hizmete açılması takdirle karşılanıyor.Başbakan Erdoğan'ın tarihi yapılara çok önem verdiği ve konuda Vakıflar genel müdürüne talimat vererek kendilerine bağlı olan tarihi eserleri onarmasını özellikle istediği biliniyor.

Başbakan'ı Görmek ve Elini Sıkmak İçin Cemaat Uzun Süre Cami Etrafını Terk Etmedi

Başbakan Erdoğan sabah saat 6 sularında Süleymaniye camisine girşi yaparak yeni diyanet işleri başkan Prof.Dr.Mehmet Görmez'in verdiği vaazı cami cemaati ile birlikte huşu içinde dinledi.

Fatih Belediyesi Canla Başla Çalıştı

Fatih Belediyesi günlerce yaptığı hazırlık ile On binlerce müslümanı ağırlayarak farklı bir bayram'a ev sahipliği yaptı.Fatih belediye başkanlığı ve Vakıflar genel müdürlüğünün yahya Kemal Beyatlı'nın Süleymaniye'de Bayram sabahı şiirinden esinlenerek her tarafı bu şiirin başlığı ile süslelen bilbord ve pankartlarla süslemeleri dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul Times Haber Merkezi  

 

Editör: TE Bilisim