Erdoğan İstanbul temayül yoklamalarını yakından takip ediyor

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir çok konuşmasında İstanbul'u kazanan Türkiye kazanır.

İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder sözünden hareket eden Ak Parti üst düzey yöneticileri ve İstanbul il başkanlığı İstanbul'un 39 ilçe belediye başkan adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuyorlar.
Ak Parti ilçelerde alınacak oyların İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına etkisi olduğu için CHP'nin kalesi olan ilçe belediye başkan adaylarını belirlenirken bile hangi adayla en çok oyu alacağının hesabını yaptığı biliniyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt

Aday adayları değişik kanallardan araştırılıyor   

Ak Parti Zeytinburnu ilçe Belediye Başkan aday adayı olan Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner gazetemize şunları söyledi "Ak Parti genel merkezinin yaptığı araştırmalarda en doğru belediye başkan adayını belirlemek için çok geniş ve detaylı araştırma yaptıkları ile alakalı değişik kaynaklardan bilgi ediniyorum.

Kısa bir süre önce Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesinde 20 yıllık berberime giden adı bizde saklı Ak Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekillerinden birisi ve beraberindeki heyeti Zeytinburnu ve İBB adayı kim olmalı soruları başta olmak üzere berberim ile uzun bir sohbet edip ilçe ile alakalı bir çok soru sordukları bilgisi bana geldi.

Yine bakanlarımızdan birisi kısa bir süre önce bir sivil toplum kuruluşunda görev yapan bir arkadaşımı aramış benimde içinde olduğum 2 isim hakkında bilgi almış.

Özetle Ak Parti adaylarını belirlemek için ince eleyip sık dokuyor gibi görünüyor.

İnşallah alanda elde edilen bilgiler aday belirlenirken göz ardı edilmez diyen Çetiner kendisinin 32 yıldır Zeytinburnu ilçesinde yaşadığını,13 sene önce "Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu" isimli kitabı yazdığını söyledi.

Çetiner, 2016 Yılında ilçemizdeki tarihi mekanların ve ebedi şahsiyetlerin daha çok kişiye tanıtılması adına 12 arkadaşım ile beraber "Geleceğim Zeytinburnu Platformu"nu kurdum.
Bir süre önce de Allah'ın 99 Güzel ismine ithafen 99 kişiden oluşan Platform'un Yüksek İstişare Hayetini kurdum.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dediği gibi partimize yük olan değil partinin yükünü alan bir aday olmaya talibim diyen Hüseyin Çetiner hakkımızda hayırlı olan ne ise o olsun şeklinde konuştu".
Ak Parti'nin İstanbul Adaylarını Aralık ayının sonlarına doğru belirlemesi bekleniyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim