Ünver; Seçmen ve sandığa hep saygılı olduk

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı iş addamı Bahattin Ünver ve ekibi Sümer mahallesinde bulunan Bitlis-Muş-Sason Derneğini ziyaret ederek dernek üyeleri ile sohbet etti. Ana gündem 7 Hazian 2015 genel seçimleri oldu. Ak Parti heyetini kapıda karşılayan dernek başkanı Abdülhamid Aksu Bahatin Ünver ve ekibine ziyaret için teşekkür etti.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

Dernek üyeleri sordu Bahattin Ünver samimi cevaplar verdi 

Dernek başkan yardımcısı Mehmet Nezir İlgörmüş ustalık dönemi Ak partiye yaramadı.Ben sayın ilçe başkanı Bahattin Ünver'e şunu sormak isterim acaba Ak Parti kadroları 7 Haziran seçimlerinden sonra şapkasını önüne koyup biz nerede yanlış ve hata yaptık sorusunu kendisine sordumu diyerek Ünver'den cevap istedi.

Bu soruya
Bahattin Ünver şöyle cevap verdi "Elbette il başkanımız sayın Dr.Selim Temurci başkanımızın gözetiminde İstanbul seçim sonuçları ile alakalı çok detaylı bir değerlendirme toplantısı yaptık. Halende Partinin her kademesinde istişaralere devam ediyor ve edecek" dedi.

Dernek başkanı Adbülhamid Aksu ise "adaylar konusunda Doğulular olarak bize gereken değer verilmedi. Zeytinburnu olarak İstanbul 2.bölgedeyiz seçilebilecek yerde bizim içimizden bir aday yoktu. Benim derneğin 680 kayıtlı üyesi var bana doğulu aday kim var dedikleri zaman ben net bir cevap veremedim. Ak Parti halk içinde sevilip sayılan yararlı adaylar konusunda bu seçimde çok eksikti. En basit'i Bitlis'te temayülde en çok oy alan adayı 2.sırada gösterselerdi orada Ak Parti 2 HDP bir vekil alırdı ama adaylar çok iyi olmadığı için seçim sonuçları tam tersi oldu. Aynı durum Muş içinde geçerli. Ak Parti bu konuda iyi bir muhasebe yapmak zorunda" dedi. 

Bahattin Ünver sorulan her soruya samimi cevaplar verdi 

Ünver hiçbir insnaın kusursuz ve günahsız olmadığını vurgulayarak bu dönem kadar çok çalıştığım bir seçim hatırlamıyorum. Ama üst bir aklı HDP'nin barajı aşması için çalıştı ve bu çalışmasında da başarıya ulaştı. Biz kendi imkanlarımız ve projesi ile her partinin seçim barajını aşıpmeclise girmesine isteriz ama bu seçimde amaç Ak Parti'yi hükümette düşürmek içindi.Halkımız yine bizi birinci parti yaptı. 2003 de % 34 ile iktidar olduk  bu seçimde daha çok oy aldığımız halde 258 milletvekilinde kaldık. Olanda hayır var diyeceğiz ve Halkımız bu seçimde neden oyumuzu düşürdü diye eksik ve hatalarımızı telafi edip Ak Partiye karşı biriken kızngınlık ve sin,ir halinin de geçmiş olduğunun bilinci ile ilk seçimde yine açık ara fark ile en az 320 vekil alarak yeniden 3 dönemi garanti altına alacağımızı düşünüyorum dedi. 


Ak Parti halk ile çıraklık dönemindeki gibi ilgilenmedi talebi ortak istekti 

Bitlis-Muş-Sason Dernek üyelerinin bir kısmı Ak Parti adaylar konusunda çok özenli davranmadı. Yozgatlı bir aday Bitliste göterildi. Artvinli Şanılıurfa'da aday yapıldı. Bu durum bölge halkı tarafından kabul edilmedi. Aday belirleme sürecinde daha özenli davranılabilirdi. Bakınız Zeytinburnu İstanbul 2.bölgede bulunuyor.İlk 15 de doğru dürüst doğulu bir aday yok. Biz neden tanımadığımız bilemdiğimiz adaylara oy verelim dendildi.

Bitlis-Muş-Sason derneğindeki ortak kanaat şu şekilde oldu ;

-Adaylar özenli seçilmedi

-Doğulu aday yok denecek kadar azdı

-Ak Parti Ustalık döneminde halktan uzaklaştı 

-Oy oranımız % 50 ve yukarısı hep telafuz edildiği kendi seçmeni rehavete kapıldı 

-Cumhurbaşkanı ve başbakan HDP'nün üstne çok gitti

-Seçimden bir gün önce Diyarbakır'da ciddi bir provakasyon vardı Cumhurbaşkanı ve Başbakan programlarını iptal edip Diyarbakır'a gidip halk ile birlik oslaydı en az % 2 daha fazla oy alabilirdi ama yapmadılar  ve yaptıkları mitinglerde oldukça makul harekete den HDP ye yüklendiler

-Ev,STK ziyareleri hep Ak partiye yakın olan yerlere yapıldı .Ak Partiye oy vermeyen evlere ve yerlere çok gidilmedi

Bunlara benzer bir çok konuda Ak parti ilçe başkanı Bahattin Ünver ve heyetine iletilmiş oldu. Ünver'de yaptıkları ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek Bitlis-Muş-Sason derneği bize her zaman kucak açtı. Buraya geldğim zaman kendimi evimde gibi hissedeiyırum diyerek Başkan Abdülhamid Aksu nezdinde herkese teşekkür etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



Editör: TE Bilisim