Bakan ve Başbakan'ın danışmanları ile ilgili fişlemeler, "Kişilere Ait İstihbari Bilgiler (Kişisel İstihbarat)" ile "Bazı Kişiler" adlı klasörde bulunuyor.

Skandal fişlemeler kayıtlara şöyle geçti:

AKP’nin Derviş’i...

Ali Babacan: (Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı): "Korkut Özal'ın öğrencilerinden ve Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa Dergahı mensubudur. AKP çevrelerinde 'Erdoğan'ın Prensi' ve ya 'AKP'nin Derviş'i' olarak isimlendirilmektedir. 1968 yılında yasak olmasına karşın okula 'türban'

 MÜCAHİT ARSLAN ÖZEL OLARAK FİŞLENDİ

Hazırlanan raporda Mücahit Arslan için özel bir paraf açıldı.. Arslan hakkında yapılan kısa ve öz bilgilendirme şöyle

Mücahit Arslan: "AKP Diyarbakır milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın oğludur. AKP Genel Merkezi'nin projesini yapmıştır. Parti içinde mali konularda Erdoğan adına birinci derecede imza yetkisine sahiptir. Arslan İnşaat'ın sahibidir. Baba Arslan'ın, Hüseyin Velioğlu ile Fidan Güngör'ün yakın arkadaşı olduğu iddia edilmektedir..

ile girmekte ısrar eden Ankara İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Hatice Babacan ile derslerinde 'İslamiyet'e reform gerektiğin' dile getiren İslam Tarihi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok'a hakaret eden Mustafa Demirsöz, disiplin kurulu kararıyla fakülteden atılmışlardır. Atılan bu öğrencilerden Hatice Babacan, Ali Babacan'ın halasıdır. Hatice Babacan üniversitede ilk türban eylemini başlatan kişidir. Yahudi lobileri, mason ve rotary kulüpleri ile Recep Tayyip Erdoğan'ın irtibatlarını sağlamada aktif rol oynayan Ali Babacan evli ve bir çocuk babasıdır."

Gizli görüşmelerde yanında

Egemen Bağış (TBMM 22. Dönem Milletvekili, AK Parti Genel Başkanının Dış İlişkiler Danışmanı, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi): "Uzun süre Beyaz Saray'da resmi çevirmenlik yapmıştır. Türkiye'den giden devlet adamlarının görüşmelerinde de bulunduğundan birçok konuda gizli bilgilere tanıklık ettiği bilinmektedir. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığı yaparken Erdoğan'ın ABD'deki temaslarını ayarlamıştır. New York'ta Turkish Link adlı danışmanlık şirketi vardır. 32 yaşındadır ve yaşamının büyük bölümü ABD'de geçmiştir. Erdoğan'ın siyasi hareketi nedeniyle Türkiye'ye dönmüştür. Erdoğan'ın tüm görüşmelerinde çevirmenlik görevini yapmakta, en gizli görüşmelerinde bile Erdoğan'ın yanında yer almıştır. Siyasi çizgisi babasından kalma bir gelenektir. Babası Abdullah Bağış eski Siirt Belediye Başkanıdır. Üst düzey tercüman olan Eğemen Bağış, profosyonel yaşamı boyunca ABD Başkanları Villiam Jefferson, Clinton ve George W.Bush, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ABD Dışişleri Bakanları Madeleine Albright, Colin Powell ve daha pek çok üst düzey dünya liderlerine tercüman olarak hizmet vermiştir.”

Erdoğan’a yakın isim

H.Cüneyd Zapsu: "Azizler Holding, Balsu Gıda, BİM Şirketler Grubunun sahibi. BİM; 500'den fazla mağazası bulunan satış zincirine sahiptir. Azizler Holding ticaretini, For You (Senin için) adlı yeni mağazalar zinciriyle büyütmektedir. 1989'dan bu yana Erdoğan'ın yeni oluşumunu hazırlamaktadır. Erdoğan'ı TÜSİAD'a ve ABD'ye tanıtan kişidir. Korkut Özal'ın Demokrat Parti'nin başında olduğu dönemde DP Başkan vekilliği yapmıştır. 1999'da Erdoğan için TÜSİAD yemeğini düzenlemiştir. Belediye Başkanlığı döneminden beri Erdoğan'a yakın isimlerdendir. Son dönem özellikle dış politikadaki etkinliğiyle 'gölge Dışişleri Bakanı' milletvekili, bakan veya genel başkan yardımcılı olmayı kendisinin istemediği değerlendirilmektedir. Resmi olarak Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını yapmaktadır. Ancak Erdoğan'ın kararlarına, tüm bakanların ve yöneticilerin üstünde bir etkinliği vardır. (...) Zapsu, anne tarafından araptır. Zapsu'nun halası, Musa anter'in karısıdır. Zapsu'nun şirketinde çalışan yöneticilerden; Ticaret Müdürü Mehmet Geylan'ın dedesi Kürt Teali cemiyetinin başkanı Seyit Abdülkadir. ikinci başkanı Seyit Şefik'in torunu ise aynı şirkette üretim müdürüdür. Zapsu'nun şirketlerinin yapısı ve yöneticileri incelendiğinde Kürt Teali Cemiyeti ve diğer şer örgütlerinin 20000 versiyonu olduğu görülmektedir. Zapsu bir yandan Erdoğan'a tanışmanlık yaparken, bir yandan da İstanbul'da ticari işlerini sürdürmektedir. Erdoğan Belediye Başkanlığı döneminde alışılmışın dışında bir işadamı grubu oluşturmuştur. Albayraklar dışında, Atasay Kuyumculuk sahibi Cihan Kamer, Ramsey firmasının sahibi Remzi Gür ve Cüneyd Zapsu gibi. Kamuoyunda fazla tanınmayan işadamları, Erdoğan'ın AKP'nin başına geçmesiyle birlikte ön plana çıkıvermiştir.

Ömer Çelik: (Adana Milletvekili. Diyarbakır asıllı. Başbakanlık Dış İlişkiler Danışmanı-özellikle Ortadoğu konusunda): "Erdoğan'ın siyasi danışmanıdır. Siyasi söyleminde ve iç siyasetteki taktiklerinde pay sahibidir. Dış gezilerinin tamamında genel başkanın yanında yer almaktadır. Erdoğan'ın olmadığı bir kabinede yer almak istemediği için bakan olmamıştır. Radikal İslam ekolünden gelmektedir. Yaşar Kaplan'ın yetiştirdiği bir kişidir. Ali Bulaç ile birlikte 'Bilgi ve Hikmet' dergisini çıkartmışlardır. Eski Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Beşir Atalay tarafından siyasi görüşü nedeniyle üniversiteye alınmıştır. İkinci Cumhuriyetçidir. Siyaset bilimci olan Ömer Çelik, Yeniyüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır. Aralık ayında Amerika'nın Türkiye'yle ilgili planlarının ve üs pazarlıklarının basına sızdığı görüşmede brifing vermiştir. Basına sızan bilgilerin AKP'nin Ömer Çelik ve Egemen Bağış'ın da içinde bulunduğu heyet aracılığıyla ABD ile gizli pazarlık içinde olduğunu, daha mecliste karar alınmadan üstlerle ilgili takvimin belirlendiğini ortaya koymuştur. Ömer Çelik'in Kürt olduğu belirtilmektedir. Halen bekardır."

Menfaatine göre...

Nabi Avcı: (Başbakanlık Baş Danışmanıdır): "Zaman Gazetesi Genel Yayın Danışmanlığı ve yazarlığı yaptığı bilinmektedir. Geçici görevle Başbakanlık müşavirliğinde çalışmış, Molla Kasım müstear ismiyle çeşitli mecmualarda değişik yazılar kaleme almıştır. Menfatine göre her oluşuma destek sağlayabileceği değerlendirmesi yapılmıştır.”

Yalçın Akdoğan: (Başbakan Danışmanı): "2003’ten beri Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yapmakta, AKP'ye çeşitli konularda seminerler vermektedir. Türkiye'de s iyasal İslamı kim temsil ediyor? Adalet ve Kalkınma Partisi mi? Yoksa Saadet Partisi mi? sorusuna cevap bulma maksatlı, tüm illerin özelliklerini göstermesi açısından 220 AKP ve SP yöneticisi arasında araştırma yapmıştır.

‘Şeriatçı vakfın üyesi...’

Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı olmadan önce yapılan değerlendirme): "Şeriatçı ve Kürtçü Vahdet adlı örgütle işbirliği yapan Risale yayınları tarafından laikliğin küçümsenip şeriatın övüldüğü bir 'Sosyal Bilimler Ansiklopedisi'nin yazarlarındandır. Şeriatçı Eyüp Sultan Vakfı'nın üyesidir. Sabahattin Zaim'in talebelerinden olduğu söylenmektedir. Marmara üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu dönemden beri Başbakan Abdullah Gül ile yakın ilişki içinde olan Davutoğlu, AKP hükümeti kurulduktan sonra Gül tarafından Başbakanlık Başdanışmanlığı’na getirilmiştir. Gül'ün Kopenhag ve Arap ülkelerini kapsayan seyahatlerinde yanı başında yer alan Davutoğlu, üniversitedeki çalışmalarına ara vererek bütün mesaisini dönemin Başbakanı Gül'e ayırmaya başlamıştır."

Bazı kişiler için de klasör oluşturuldu

Bazı Kişiler adlı klasöründeki fişlemeler ise şöyle:

Ahmet Tezcan: "2004 Mart ayında Başbakan Basın Danışmanı Ahmet Tezcan'ın Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk'a gönderdiği mektup tartışma yarattı. Söz konusu mektup Cumhuriyet Gazetesi ve hükümeti eleştiren medya organlarına yönelik bir tehdit olarak değerlendirildi. Yunanistan Başbakanı Karamanis'in Emine Erdoğan'ı öptüğü görüntü Basın Müşaviri Tezcan'ın TRT dışında özel kanalları da arayarak kendi ifadesiyle ‘Ricada bulunduk. Yayınlamazsanız iyi olur dedik' demesi üzerine yayınlanmamıştır. Tezcan'ın Kadiri tarikatındaki zikir ayinindeki fotoğrafları Hürriyet Gazetesi'nin eki Kelebek'te yayınlanmıştır. (...)”

Ender Arat: "9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel kalem müdürlüğünü yapmıştır. Büyükelçi ünvanına sahiptir. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na atanınca Erdoğan'ın dış ilişkiler danışmanlığı görevinden ayrılmıştır. AKP'nin Kıbrıs konusunda savunduğu (Çözümsüzlük çözüm değildir) politikasının mimarlarındandır."

Editör: TE Bilisim