AK Parti İstanbul İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Metin Külünk’e destek için bir araya gelen yaklaşık yaklaşık 3 bin kişilik partiliye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek üvey evlat muamelesi gösterince, partililer çılgına döndü. Kendilerine üvey evlat muamelesi gösteren İpek’e sitem eden yaklaşık üç bin kişilik partiliyi AK Parti İstanbul İl Başkan Adayı Metin Külünk ancak sakinleştirebildi.

Ferdi TÜRK-İstanbul Times Özel Haber

Yaklaşan AK Parti İstanbul İl Kongresi nedeni ile İstanbul’a bir dizi temaslarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, akşam saatlerinde AK Parti İstanbul İl binasında, İl Başkanı, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve  İl’de görevli yöneticilerle bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcısının İstanbul’da olduğunu haber alan ve önceki gün binlerce  partilinin isteği üzerine İl Başkan Adayı olan Metin Külünk’e destek veren yaklaşık üç bin kişilik partili AK Parti İstanbul İl Başkanlığının önünde toplanarak Metin Külünk'e olan destek verdi.

İstanbul'un her bölgesinden araçlarıyla gelen partililer, yanlarında getirdiği pankartlarla İl Başkan Adaylığını açıklayan Metin Külünk'e destek vererek Genel Başkan Yardımcısı Haluk  İpek' e seslerini duyurmaya çalıştılar.

SLOGAN YASAK, DAVUL ZURNA SERBEST

Toplanan Partililerin slogan atmalarına izin verilmezken kapı önüne getirilen davul zurna eşliğinde halaylar çekilmesine her hangi bir müdehale yapılamdı. Akşam geç saatlere kadar sürek destek gösterisi Partililer Genel Başkan Yardımcısı ile aralarında seçtikleri sözcü aracılığı ile görüşme sağlamak istedi. 

Görüşmede kalabalık partili grubunu hiç olarak gören ve görüşme talebini kabul etmeyen İpek, partililerin taleplerine ve görüşlerine red cevabı verdi. İçeride İpek'in görüşmeye red cevabını verildiğini  öğrenen yaklaşık üç bin kişilik partili grup daha sonra il binasının kapısına  doğru hareket ederek olayı sloganlar ve ıslık çalarak protesto etmeye başladılar.
Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile ortam bir anda gerilirken bazı partililer il yöneticileri ile tartıştı.

KÜLÜNK, BÜYÜK BİR OLAYI ÖNLEDİ
Olan bitenden haberi  olmayan Külünk, olayı duyar duymaz, kendisi için toplanan kalabalığı sakinleştirmek için İstanbul İl Binası önüne geldi. Burada kendisine destek veren yaklaşık üç bin kişilik gruba kısa bir konuşma yaparak  sağduyulu olmalarını ve her hangi bir taşlıklık çıkarmamalarını istedi.

Binlerce partilinin çoşkulu tezavuratı eşliğinde konuşmasını bitiren Külünk,  partililerin olaysız bir şekilde dağılmasını sağlayarak  büyük bir olayın olmasını engelledi.


 

HABERİN VİDEOSU YAYINDA...

Editör: TE Bilisim