Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurtulmuş, Başbakan’ın bakanlık teklifini kabul eden MHP’li Tuğrul Türkeş için, "Ne vatan haini muamelesi görmelidir ne de kahraman ilan edilmelidir" dedi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan’ın bakanlık teklifini kabul eden MHP’li Tuğrul Türkeş için, "Ne vatan haini muamelesi görmelidir ne de kahraman ilan edilmelidir" dedi.

En geç yarın kabinenin kurulacağını belirten Kurtulmuş, "Siyaset silah zoru ile yapılan bir şey değil kendi şartları ile ilgili bir şey. MHP ile ilişkisini sürdürüp sürdürmeyeceği konusunda konuşmak hakkımız değil. Kendi kararıdır. Önce bir hükümet oluşsun" diye konuştu.

Tuğrul Türkeş ve Başbakan Davutoğlu dün Çankaya'da biraraya gelmişti

"TERÖRÜN GIK DEMEYECEK NOKTAYA GELMESİ GEREKİR"

Cizre ve Yüksekova’daki çatışmalara ilişkin Kurtulmuş, "Mahallelerin içerisinde halkla birlikte yaşayan zor bir mücadele. Gereken soruşturmalar yapılır. Bir eliyle halay çekip diğer eliyle bomba atmak kabul edilebilir bir durum değil" dedi. Çözüm sürecinin provoke edildiğini söyleyen Kurtulmuş, "Terörün gık demeyecek noktaya gelmesi gerekir. Ne oldu da Suruç’taki patlamadan sonra ciddi şekilde saldırılar başladı" ifadelerini kullandı.

"SANDIKTAN HANGİ SONUÇ ÇIKARSA ÇIKSIN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ"

Haziran seçim sonuçlarının 1 Kasım’da da tekrarlanması olasılığını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, sandık sonuçlarına saygı duyacaklarını belirterek, "İnşallah 1 Kasım sonuçları, AkParti’nin tek başına iktidar olacağı şekilde sonuç çıkar. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Editör: TE Bilisim