Ak Kadro bayramlaştı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının bayramlaşma programı bayramın ikinci günü saat 14.00 da il başkanlığında yapıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Ekrem Erdem, Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecimiz Egemen Bağış, İstanbul milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, İBB Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, İl Gençlik ve Kadın Kolları ile birlikte her kademeden teşkilat mensuplarımızla birlikte çok sayıda vatandaşın katılması görülmeye değerdi.

Babuşçu Konuştu !...

Törende bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ramazanın kendine has bereket ikliminin AK Parti teşkilatı eliyle İstanbul’un her noktasına ulaştığını belirterek, “Ramazanın paylaşma ve dayanışma zirvesini gerçekleştiren ve Ramazanın hakkını veren bütün İstanbul teşkilatının bayramını kutluyorum.” dedi.

İl Başkanı,“Ramazan boyunca milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, mahalle başkanlarımız ve tüm teşkilatımızla İstanbul’un her köşesinde İstanbullularla birlikte olduk. Sokak iftarlarıyla komşuluk kültürünü yeniden ihya edip, dayanışma ve kardeşliğimizi pekiştirdik.

Yoksul sofralarında ihtiyaç sahibi insanlarımızla aynı çorbaya kaşık sallayıp Başbakanımızın geleneğini devam ettirdik. Bu sofralarda önemli olan bizim onlara verdiklerimiz değil, onlardan alacaklarımızdı. O yoksul sofralarından olabildiğince istifade etmeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

Ramazanın bir paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna değinen İl Başkanı,“Biz komşusu açken tok yatanın hoş karşılanmadığı bir anlayışın sahipleriyiz. Küçük bir köy haline gelen dünyanın neresinde bir açlık, bir sıkıntı varsa oraya uzanmak, yardım etmek bizim medeniyetimizin bir gereğidir. Bu bilinçle Afrika ve Somali de bizim komşumuzdur dedik ve bütün Ramazan etkinliklerimizin merkezine Afrika ve Somali’yi oturttuk.

Partimizin 10. Kuruluş yıl dönümü kutlamasını Somali için bir fırsata dönüştürdük. Bütün ilçelerimizde 10. Yıl kutlamalarımızı yaparken genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizle beraber, bizim iftarımızdan önce ‘Somali için iftar vakti’ dedik ve 100 bin telefonu aynı anda kaldırıp Somali için birer iftar sofrası oluşturduk. Bu teşkilat o gün dayanışmanın en güzel örneğini, kendi kuruluş yıl dönümü coşkusunu yaşarken Somali’ye yardım elini uzatarak gösterdi.” İfadelerini kullandı.

AK Parti’nin Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023 projeksiyonu ve stratejisi istikametinde yoluna devam ettiğini söyleyen İl Başkanı, “2023 hedeflerimizin önündeki tek engel terördür. Ancak sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu kararlı tutumla terör belasının da kökünü kazıyacağız ve ortadan kaldıracağız. Bir taraftan Milli Birlik ve Kardeşlik  Projesi’ni sürdürürken, diğer taraftan bölgeyle terörü ayırarak, bölge insanımızın temel hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan terörle mücadele edecek ve bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz.” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanımız Ekrem Erdem, Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer, Avrupa Birliği Bakanı ve başmüzakereci Egemen Bağış ve İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş  bayramlaşma töreninde kısa birer selamlama konuşması yaptılar.

Ak Parti Bayramlaşmasına Afgan Damgası

Kendilerine özgün giyim ve kumaşları ile dikkatleri üzerinde toplayan kalabalık bir Afgan Grubunun Ak Parti ile ve il bayramlaşmalarına katılmaları güzel bir görüntü oluşturdu.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim