CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gençlik Kolları’nın ilkini düzenlediği “Gençlik ve Siyasal Katılımcılık” sempozyumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği terörle mücadelede polisin daha aktif kullanılması önerisini eleştirdi.

Türkiye’nin temel sorunlarının Kürt ve terör sorunu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bir sorun 30-35 yıldır çözülemiyorsa siyaset kurumu görevini yapmadığından çözülememiştir. O kadar mücadelelerin sonunda şimdi 1990’ların başına dönüyorsak demek ki siyaset görev yapmadı. O yıllarda yapılanlardan bir sonuç elde edilemedi, pek çok faili meçhuller oldu. Dolayısıyla o yıllara dönmek doğru değil” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Yeni bir özel harekât uygulaması mı görüyorsunuz?” sorusu üzerine, “O noktaya gelecek, görülen tablo bu. O ayrıntıları bilemiyorum. Ama açılım konusunda daha önce pek çok verilmiş sözler vardı ama yerine gelmedi. Yeni bir komisyon kurulduğu da ifade ediliyor. Daha önce Sayın Bakan İçişleri’nden sorumlu iken 6 konuda araştırma komisyonu kurduklarını söyledi ama bunların sonuçları ne oldu, herhangi bir bilgi verilmedi” dedi.

Lenin’i anımsattı
Gençlere, Sovyet lideri Lenin’in “Organize olmuş azınlıklar organize olmamış yığınlara hükmederler” sözünü ve yazar Orhan Pamuk’un, Nobel ödül töreninde yaptığı “Babamın Bavulu” başlıklı konuşmayı anımsattı. Kılıçdaroğlu, 1968 öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Zap Suyu’na yaptıkları köprüyü örnek verirken, “Devletin yapamadığını gençler yaptı. Belki de bizlerin yapamadığını sizlerin yapmasını isteyeceğiz” dedi.(Milliyet)

Editör: TE Bilisim