Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi ve İstanbul 3. Bölge 10. sıra milletvekili adayı Av. Turan Harçerli yoğun tempo ile çalışıyor. İki kolu Protez omasın rağmen hiç engeli olmayan bir çok adayın aksine samimi ve içten bir şekilde ter akıtan Hançerli ile CHP Güngören ilçe başkanlığında 24 Haziran 2018 seçimine saylı günler kalan röportaj yaptık.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner  

Üçüncü Bölgenin her ilçesini defalarca gezdi

CHP Parti meclisi üyesi ve İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Av.Turan Hançerli 24 Haziran 2018 seçimlerine sayılı günler kala çalışma temposunu hızlandırdı. Gazetemizin kurucu genel yayın yönetmeni Ferdi Türk’ün basın danışmanlığını yaptığı Av.Turan Hançerli ile partisinin Güngören ilçe başkanlığında seçim söyleşi yaptık.

Seçmenin partinize bakış açısı nasıl ?

Bakırköy’de Silivriye kadar olan İstanbul ilçelerinden oluşan 3. Bölge ‘de adayım. Millet ittifakı ile güzel bir halk desteği aldık. Şu an Saadet Partisi ve Demokrat Parti seçmeni bile daha fazla bir vekil çıkarmak için umutlu bir çalışmanın içine girmiş durumda.

Saadet Partisi’de ittifak içinde yer aldığı için antidemokratik seçim barajını devre dışı etmiş durumda. Millet ittifakı hem TBMM’deki çoğunluğu alacak hem de 2. Tur da Cumhurbaşkanını çıkaracak oy oranına eriştiğini her yerde görüyorum. 24 Haziran’da halkın iktidarını hep beraber kuracağız.

Türkiye’nin ilk üç sorunu olarak neleri görüyorsunuz?

Memlekette anahtarların üçü de kapılara takılmış durumda, herkes kaygılı, güvenlik konusunda önemli çalışmalar yapmak istiyoruz. İnsanların neredeyse birbirine selam vermediği bir duruma geldik. Komşumuza arkadaşımıza güvenmediğimizi bir duruma geldik. Önce huzur ve güvenlik diyorum. Onun dışında açlık sınırında olan, çöpten gıda toplamak zorunda kimse kalmayacak. Yine engellilerle ilgi çok güzel projelerimiz olacak. Mavi kapaklara bağlı olarak değil, Amerikan kilisesinden gelecek yardımlarla değil, devletin bizzat eliyle akülü sandalyeleri olacak. Bu üç sorunu çözdüğümüzde ülke daha rahat bir hale gelecek bunun dışında da öncelikle eğitim konusuna, işsizliğe el atmalıyız. İktidar olduğumuzda, milletvekili olduğumuzda sosyal yardımları arttıracağız. En önemlisi de engelli sorunlarını meclise taşıyacağım. Yüzlerce aile ve sivil toplum kurumlarını ziyaret ettik. Alandaki yaşanan sorunları bizzat gözlemleyerek dinleyerek not alıyorum. Asla kin ve düşmanlık yapmadan bir demokrasi şöleni içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Yaptığımız sokak röportajlarında çok sayıda kararsız seçmen var. Onları nasıl ikna edeceksiniz neden CHP’ye oy versinler ?

Eğer ülkede huzur istiyorlarsa CHP’ye oy versinler. İşsiz ve açıkta kimse kalmasın, Adaletli bir gelir dağılımı istiyorlarsa, ülkenin kalkınmasını büyümesini, kişi başı gelir dağılımı 15 bin dolar olsun istiyorlarsa CHP’ye oy versinler. Adil bölüşümün olduğu bir Türkiye yaratacağız. Partimizin de sloganı bu 80 milyon için geliyoruz, 80 milyonun kucaklaşmasını istiyoruz. CHP Türkiye’nin konuşmadığı, merhabalaşmadığı siyasi parti yok. Millet ittifakında da bunu gördük. Dünü, kavgaları konuşan değil yarınımızı konuşan bir CHP var. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Herkesi CHP’ye oy vermeye davet ediyoruz. 10 milyon engelliye umut olmak için CHP diyoruz. Bizim vatandaşlarımız duyarlı ve vicdanlı insanlardır. Bu adaletsizliğin bitmesi için oy vereceğini düşünüyorum. yurttaşlara şunu söylemek istiyorum. TBMM’de bir odam olduğu zaman odamın kapısı açık olmayacak odam milletin odası olacak. Bende onların emrinde çalışan bir milletvekili olacağım.

Editör: TE Bilisim