Sarıyer Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesine, belediye adına imza atan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yerel yönetim olarak emeği en yüce değer saydıklarını, her şeyin üzerinde tuttuklarını belirterek, “İdealimde bütün çalışanlarının sendikalı olduğu bir belediye var” dedi.  

Ferahevler’deki Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait şantiyede gerekleştirilen imza törenine, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, Genel İş 1 Nolu Şube Başkanı Hikmet Aydın,  CHP Sarıyer İlçe Başkanı H.Serdar Sarıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile belediyemizde çalışan işçiler katıldı. 

Başkan Şükrü Genç, kendisinin de yıllarca sendikacılık yaptığını ifade ederek, “İşçilerimizle birlikte bu sözleşemeye imza atmaktan ve onların haklarını korumaktan mutluluk duyuyorum. Biz yerel yönetim olarak imkanlarımızı zorlayarak işçilerimizle karşılıklı iyi niyet çerçevesinde bu güne geldik. Ancak bundan sonrası daha da önemli Sarıyer’i belediyemizi siz işçilerimizin emeğiyle, çalışmasıyla daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Başkan Şükrü Genç, sözleşmenin 1 Mayıs öncesine gelmiş olmasının kendileri için ayrı  bir anlam taşıdığını ifade ederek herkesi, 1 Mayıs Cumartesi günü Taksim Meydanı’nda olmaya çağırdı.  

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Sarıyer Belediyesinin işçilerine sahip çıkmasına, haklarını  korumasına ve böyle bir sözleşmenin altına imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Şükrü Genç ve ekibine emekçilere göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür etti. Süleyman Çelebi de işçilere seslenerek daha büyük birlik ve dayanışma örneği sergilemek için 1 Mayıs’ta Taksim’de olalım” dedi.  

Genel İş Sendikası Genel Başkanı  Erol Ekici ise içinde bulunulan koşullar dahilinde Sarıyer Belediyesi’yle yaptıkları görüşmelerde iki tarafı da memnun eden bir sonuca vardıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Sarıyer Belediyesi ve Genel İş Sendikası  arasında imzalanan sözleşmeye göre işçilerin maaşlarında % 18’e varan oranda iyileştirmeye gidildi. İşçi yövmiyelerine % 12 zam yapılarak 75 TL’ye çıkarıldı. İlk defa işçilere yakacak yardımı yapılmasının yanı sıra, işçilerin engelli çocukları için eğitim yardımı da yapılacak.  

Sözleşme, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın çalışanların izinli sayılması hakkını içeriyor. Ayrıca sendika yönetici ve temsilcileri, yapılan sözleşmeyle hukuki güvence altına alınmış oldu. 

Editör: TE Bilisim