Bugüne kadar hiçbir siyasi amaç gütmeksizin senelerdir Halide Edip Adıvar Mahallesi Çiftecevizler Camii’nde sevgi, saygı ve birlik iftarları verdik. Hiçbir engellemeyle karşılaşmadık. Aksine cami derneği tarafından hep teşekkürle karşılandık.

Önümüzde yine ülkemize bereket getirmesini dilediğimiz bir Ramazan ayı var. İftar sofrasında mahallemizde her kesimden insanımızla bir araya gelmek; geleceğimize, milletimize ve devletimize dua edeceğimiz bir sofra kurmak istedik.

Üzülerek belirtmeliyiz ki İyi Parti Şişli İlçe Başkanı olduğum için Halide Edip Adıvar Mahallesi Çiftecevizler Camii Derneği bu seneki iftar programımıza izin vermemiştir.

Camii derneği AK PARTİ’nin baskılarıyla ve SİYASİ neden ve çekincelerle mahallemizde vermek istediğimiz sevgi ve hoşgörü iftar yemeğini kabul etmemiştir. Bu durumda hem bizler hem de camimizde iftar yapan kardeşlerimiz mağdur edilmiştir.

Bizi üzen asıl nokta ise mahallemizin birlik ve beraberlik ruhuna aykırı olan bu tutumun altında, mevcut yönetimin, Ak Partililerin etkisinde kalarak, SİYASİ TERCİHLERİ olduğunu bilmemizdir. Mahallemizin geleneklerine, göreneklerine, sevgi, saygı ve hoşgörüsüne yakışmayan bu SİYASİ TAVRI kınıyor, milletimizin ortak değeri ve mekanı olan camilere siyasetin gölgesinin düşmesini, Ak Parti’nin tahammülsüzlüğünün ve baskısının bir yansıması olarak ortaya çıktığını belirtmek istiyoruz.

Unutulmamalıdır ki toplumumuzun ortak değerlerine bile kendi siyasi hırs ve öfkelerini karıştıranlar, milletimizi siyaset aracılığıyla dini değerlerde bile ayrıştıranlar kamuoyu vicdanında açtıkları yaraların hesabını er ya da geç vereceklerdir. Ramazan ayının rengi hoşgörü, sevgi, saygı, merhametken bir cami derneğinin iktidar baskısı ve tehdidiyle hakkı olmadan iftarını camide yapan insanlarımızın hakkına girip tam bir ötekileştirme politikasına imza atması onlar için utancın en büyüğü olarak tarafımızca ve milletimizce hiç unutulmayacaktır.

‘Türkiye İMSAD Nisan 2018 Sektör Raporu’nda; 2018 yılı Şubat ayında inşaat malzemesi ortalama sanayi üretiminin 2017 yılı Şubat ayına göre yüzde 16,7 arttığı vurgulandı.Raporda, inşaat malzemeleri sanayisi alt sektörlerinde, Ocak-Şubat dönemi üretim artışının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 yükseldiği belirtildi. Ayrıca

Editör: TE Bilisim