Şile Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Anne Sokakta Şenlik Var’ etkinliği Üsküdar Caddesi ve Belediye Meydanı’nda sahne aldı. Şile ve çevre ilçelerden çok sayıda minik, ailesiyle etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Her yaştan çocuk düşünülerek düzenlenen etkinlikte; 3 boyutlu platform, kostüm standı, karikatür atölyesi, slime yapım atölyesi, yüz boyama atölyesi, şile bezi çılgın bebekler atölyesi, rüzgar gülü atölyesi, büyülü gezegen yapım atölyesi, taş boyama atölyesi, seyyar tırmanma duvarı, kil heykel atölyesi, çim adam atölyesi, 3D Roller Coaster, sosis balon atölyesi, şile bezi işleme atölyesi, bubble show ve illüzyon gösterisi ile çocuklar eğlenerek el becerilerini geliştirdiler.
‘Anne Sokakta Şenlik Var’ etkinliği boyunca çocuklar yüz boyama atölyelerinde yüzlerini boyatarak, kostüm stantlarında kostümlerini giyerek en sevdikleri kahramanların kimliğine büründüler

Çocuklar anne babaları ile keyifli dakikalar geçirdi Kil atölyesinde çamurla haşır neşir olan, boyama stantlarında elleri yüzleri boya içinde kalan, hayal atölyesinde hayallerini resmederken üzerini boya içerisinde bırakan çocuklar anne babaları ile birlikte keyifli dakikalar geçirdi. Çocuklarının mutluluğu ile mutlu olan veliler ‘normal zamanda çocuklarımız böyle kirlense bizleri sinir ederlerdi, ancak bu gün onlar kirlendikçe, yüzleri güldükçe bizler mutlu olduk. Bugün burada bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanı İlhan Ocaklı  olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyor, seneye de aynı şekilde etkinliğin 6.sının yapılmasını dört gözle bekliyoruz.’ sözleri ile dileklerini belediye başkanına sundular.
Etkinlik boyunca tüm atölyeler ve ikramlar çocuklarla buluştu. En büyük ilgiyi gören stantlardan biri ise 3D fotoğraf standı oldu. 3D fotoğraf standında çocuklar kostümlerini giyip fotoğraf çektirdi. Minikler çektirdikleri fotoğrafların baskısını anında alarak ve anı defterini imzalayarak yaşadıkları sevinci geleceğe taşıdı.

“Mutlu çocuklar, umutlu yarınlar”

Etkinlik boyunca çocuklar için her ayrıntıyı düşünen Şile Belediyesi, atölyelerin yanı sıra karaoke gösterisi, köpük balon gösterisi, tırmanma duvarı ve 3d fotoğraf standı ile çocukların mutluluklarına mutluluk katarken patlamış mısır ve pamuk şekeri ikramları yapıldı.
Etkinlik boyunca mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar etkinlik için Şile Belediyesi ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya teşekkürlerini ilettiler.
Etkinlikte çocuklarla birlikte bolca vakit geçiren Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, DHA mikrofonuna  yaptığı açıklamada  “ Şile’de bugün ayrı bir güzel şenlik havası var.Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99.yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.Çocuklarımıza böylesine anlamlı bir günü armağan eden ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmet ve minnetle anıyoruz. Çocuklarımız milletimizin geleceğini temsil eder. Onların mutluluğu bizler için her şeyden önemlidir, onların mutluğunu gördükçe biz mutlu oluyoruz. Bugün tüm küçük kardeşlerimiz doyasıya eğlensin, yüzlerinden gülücük yüreklerinden mutluluk eksik olmasın. Anne Sokakta Şenlik Var etkinliğimiz bu sene beşinci yılında düzenliyoruz. Böylesine yoğun ilgi ve onlarca çocuğumuzun heyecanı beni ve tüm arkadaşlarımı mutlu ediyor.

Sadece Şile değil köylerimiz ve çevre ilçelerden de bu güne özel misafirlerimizin olduğunu görmek ise beni gururlandırıyor. Bugün burada küçük kardeşlerimiz için bir araya geldik ve onların mutluluğu için her şeyi yapmaya çalışacağız” sözleriyle heyecanını ve mutluluğunu dile getirdi.

Ayrıca Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında  Şile’de misafir olan Kardeş Ülke Azerbaycan Bakü Yıldızları Halk Oyunları ekibinin muhteşem gösterilerini izledi ve küçük oyuncuları Şile Bezi kaşkol hediye etti.

Kaza, öğle saatlerinde meydana geldi. Çekmeköy istikametinden

Editör: TE Bilisim