1 – PANEL - EDEBİYAT VE YAŞAM

Toplantının ilk bölümünde eğitimin ve okuma kültürünün gençlere kazandırılmasının yolları tartışılacak. Etkinliğin açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever yapacak. Moderatörlüğünü Sevengül Sönmez’in üstlendiği ‘Edebiyat ve Yaşam’ konulu söyleşide, Yalvaç Ural, Şafak Pala ve Çiğdem Odabaşı gençleri edebiyatla buluşturmanın deneyimlerini paylaşacak. Panel yazar, eğitmen, eleştirmen  Adnan Binyazar’ın konuşması ile sona erecek.

2- SERGİ - ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ İŞBİRLİĞİ İLE POSTER SERGİSİ

Yaşar Kemal Vakfı’nın Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sürdürdüğü ‘Öğretmen Buluşmaları’nda  paylaşılan zengin deneyim ve yaklaşımların  doğrudan kamuoyu ile  paylaşılması amacıyla, Yaşar Kemal edebiyatı üzerine ‘öğretmen-öğrenci’ işbirliğinde hazırlanan ve posterlerden oluşan bir sergi düzenlenecek. Posterler, öğretmenlerin bugüne kadar edebiyat dersleri kapsamında düzenlediği, gençlere okuma kültürü ve edebiyat sevgisi kazandırmayı amaçlayan projeleri tanıtıyor.

 3- DİNLETİ - TEK KANATLI BİR KUŞ YAŞAR KEMAL

Toplantının son bölümde ise “Toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan korkunun destansı bir romanı” olarak anılan ‘Tek Kanatlı Bir Kuş’, Atilla Birkiye’nin düzenlemesi ve Metin Belgin’in yönetimi ile Tilbe Saran, Atilla Şendil, Hakan Gerçek ve Metin Belgin tarafından okuma tiyatrosu sunulacak.

Not: Toplantı boyunca ayrıca Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçiye sunulan, usta kalem Yaşar Kemal’in balmumu figürü sergilenecek. Sanatçının eşi tarafından Madame Tussauds İstanbul’a hediye edilen orijinal kostüm ve aksesuarlarının giydirildiği figür, 6 ay süren titiz bir araştırma ve tasarım sürecinin ardından sergiye açıldı. Figürün pozu ise sanatçının 90’lı yıllarındaki fotoğraflarından esinlenilerek, Madame Tussauds Londra stüdyo sanatçıları tarafından hazırlandı.

PROGRAM:

Tarih   :  24 Şubat 2018 / Cumartesi

Saat    : 14.00

Yer      : Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi

Adres :  Çamlıtepe Mah. Akgün Cad. No:1 (Darüşşafaka Metro İstasyonu üstü)

PROGRAM AKIŞI:

14.00 – PANEL: EDEBİYAT EĞİTİMİNDE YARATICI YÖNTEMLER

             Prof. Dr. Sedat Sever, Sevengül Sönmez, Yalvaç Ural, Şafak Pala, Çiğdem

             Odabaşı, Adnan Binyazar

17.00 – SERGİ: YAŞAR KEMAL’İN IŞIĞINDA POSTER SERGİSİ

18.00 – DİNLETİ: TEK KANATLI BİR KUŞ YAŞAR KEMAL DİNLETİSİ

             METNİ HAZIRLAYAN: Atilla Birkiye

             SAHNEYE UYGULAYAN: Metin Belgin

             METNİ OKUYANLAR: Tilbe Saran, Atilla Şendil, Hakan Gerçek, Metin Belgin

Editör: TE Bilisim