Belek’teki taekwondo festivalinde; Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) Antrenör Semineri 02-03 Şubat, 3. Avrupa Minikler Taekwondo Şampiyonası 04-05 Şubat, 5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası 06-09 Şubat, 4. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası 10-14 Şubat tarihleri arasında düzenlendi.


ETU Antrenör Semineri’nde, antrenörler 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesinde değişen kurallar ile ilgili bilgi aldı ve  iki gün süren seminerde kendilerini geliştirme imkanı buldular. 3. Avrupa Minikler Taekwondo Şampiyonası’nda yaklaşık 10 ülkeden 200 civarında sporcu mücadele etti. 10-11 yaş grubundaki sporcular bu şampiyona ile erken yaşta uluslararası tecrübe kazandılar.

İstanbul Times Haber Merkezi

Aynı zamanda G1 statüsünde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na puan verecek olan 5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’na yaklaşık 40 ülkeden 1000 civarında sporcu katılım sağladı..  Büyükler, gençler ve yıldızlar kategorisinde yapılacak şampiyonada kulüpler kategorilerinde Avrupa’nın en iyisi olmak için mücadele edildi.

İstanbul Sarıyer’den  RUMELİ KAVAĞI SPOR KULÜBÜ de şampiyonaya katılan kulüplerimizden oldu. Sporcumuz Şükran Arife Akdemir gençler 47 kiloda elde ettiği 3.lük ile göğsümüzü kabartmaya devam etti. Sporcumuza gösterdiği bu başarısından dolayı, antrenörleri Enis gelişli ve Yusuf Akdemir’e emeklerinden dolayı ayrıca Termoteknik AŞ.  Özel Sarıyer tıp merkezi adına Sn. Dr.Cengiz Alp e katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

 

 

 

Editör: TE Bilisim