Boğazhisar Eğitim Kurumları’nda anaokulundan sekizinci sınıfın sonuna kadar gelişim atölyelerinde gerçekleştirdikleri özel eğitim çalışmalarının, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için elzem olan çalışmalar olduğunu belirten Ensen; “Bu ihtiyacın farkındayız ve yaptığımız çalışmalarla özel eğitim ihtiyacı olan tüm çocuklarımıza bu çalışmaları sunacağız” dedi.

Öğretmenlerin ve ailelerin de bu konuda bilinçli olması gerektiğini ifade eden Ensen; “Ailelerimize ve öğretmenlerimize de proje kapsamında eğitimler vererek farkındalıklarını sağlıyoruz. Aileler ve öğretmenler bilinçli olmadığında çocukların eğitimleri ve geleceklerini kısıtlamış oluyorlar, biz yaptığımız çalışmalarla bunu engelleyeceğiz” dedi.

ÇOCUKLARDA ZİHİNSEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ

Proje kapsamında ebeveynlere “Çocuklarda Zihinsel Becerilerin Geliştirilmesi” konulu seminerler de veriliyor.

Çocuklarda zihinsel gelişimin öneminden bahseden Psikolog Abdulkadir Bulut; “Çocuğun potansiyeline ve desteklenmesi gereken yönlerine uygun bir eğitim imkanı sağlanmalıdır. Bu da destek eğitim odasında yapılan zihinsel beceri çalışmaları ile ancak yerine getirilebilmektedir. Zihinsel beceri çalışmaları için en kritik dönem okul öncesi dönemdir.Bu zaman hem çocuk, hem aile hem de öğretmenler için en önemli zamandır. Çocukların faklılıklarının ortaya çıktığı okul öncesi dönemde yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda sağlıklı yönlendirmeler yapılabilmekte ve doğru eğitim almaları neticesinde de ülkemiz değerlerine katkı sağlayan üretici bireyler olmaları sağlanmaktadır” dedi.

Bu çalışmaların tamamını Boğazhisar Eğitim Kurumları gelişim atölyelerinde gerçekleştirdiklerini belirten Psikolog Bulut; “Çocukların dünyaya gelişi güzeldir de gelişigüzel eğitilemezler; özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara yönelik çalışmaları yerinde ve zamanında gerçekleştirmek gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim