Bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen ve son 6 yıldır ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde Tarihi Kentler Birliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen Yapex Fuarı kapılarını açtı.


İstanbul Times Haber Merkezi
 
Antalya Expo Center'de düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük yapı fuarlarından biri olarak gösterilen Yapex'in açılışında konuşan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, fuarla Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yerel yöneticilerin ve üreticilerin duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Sözen, "Ulusal ve uluslararası boyutta hızla gelişen teknolojiler ve geleneksel malzemelerdeki niteliği artırıcı girişimlerin üretimini yapan kesimler, bu fuarda buluşuyor ve kültürel varlıkların doğru işlevlendirilmesi için yeni işbirlikleri geliştiriyor" dedi.
 
Prof. Sözen Başkan Genç’le Stantları Gezdi
 
Konuşmaların ardından konuşmacılar ve firmaların yetkilileri, fuarın açılış kurdelesini kesti. ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte stantları ziyaret etti.

 

35 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda belediyelerle birlikte toplam 300 firma stant açtı. Fuar 19 Kasım Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA).

Editör: TE Bilisim