Fethullahçı TERÖR Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde birçok vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Hain darbe girişiminde Sarıyer de iki şehit verdi. O şehitlerden biri de, 15 Temmuz gecesi darbecilere direnirken babasını arayarak "Baba ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmaktan geriye dönüş yok” diyen Fatih Satır idi. 28 yaşındaki Fatih Satır, darbecilere direnmek için gittiği İstinye Borsa Binası önünde şehit edildi.

Şehidimiz unutulmadı

15 Temmuz’un yıldönümü yaklaşırken Sarıyer ilçe protokolü, darbe girişiminde şehit edilen Fatih Satır’ın mezarını ziyaret etti. Kabir ziyaretine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dualar şehitler için

Başkan Şükrü Genç, şehit Fatih Satır’ın mezarı başında dua ettikten sonra şehidin acılı babasıyla bir süre sohbet etti. Mezarlık ziyaretinin ardından İstinye Neslişah Sultan Camii’nde şehitler için okutulan mevlide katılan Başkan Genç, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 15 Temmuz şehidinin kabrine çiçekler bırakıldığı sırada bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Kaynak:İstanbul Times  Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim