2017-2018 sezonu için transfer çalışmalarına devam eden lacivert beyazlı ekip, aralarında milli voleybolcuların bulunduğu deneyimli isimleri renklerine bağladı. Öte yandan geçtiğimiz yıl As Başkanlık görevini yürüten Hayrettin Dereli, başkanlık koltuğuna oturdu.

İşte yeni sezonda Sarıyer’de forma giyecek tecrübeli isimler;

Didem Ege Akman(Libero Oyuncu-Takım Menajeri)

En son Trabzon İdmanocağı Spor Kulübü'nde forma giyen 1988 doğumlu Didem Ege Akman, yeni sezona Sarıyer Belediyespor'da libero mevkiinde başlıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü ile CEV Avrupa Ligi Şampiyonluğu'nun yanı sıra İdmanocagi ile şampiyon olarak Sultanlar Ligi'ne çıkma başarısı gösteren Akman, çeşitli yaş gruplarında 20 kez milli forma taşıdı. Sporcu kimliğinin yanı sıra Spor Psikolojisi ve Spor Yönetimi olmak uzere iki ayrı yüksek lisans eğitimi alan Didem Ege Akman, aynı zamanda kulübün takım menajerliğini de yapacak.

Gökçe Çiçek Çalışkan (Pasör)

Geçen sezon Beylikdüzü Voleybol İhtisas Kulübü ile 1.Lig Şampiyonluğunu yaşayan 1991 doğumlu genç sporcu geçmiş dönemlerde Çanakkale Belediye Spor Kulübü ile 1.Lig Şampiyonluğu, Bolu Belediye Spor ve Balıkesir Voleybol Kulübü ile 1.Lig üçüncük başarılarını elde etti.

Melike Nezihe Yılmaz (Orta Oyuncu Mevkiinde)

2014-2015 sezonundan bu yana Sarıyer Belediyespor'da 3 sezon forma giyen Melike Nezihe Yılmaz, yeniden takımda. Sözleşmesini yenileyerek bu yıl kulüpte 4. sezonunu geçirecek olan 1995 doğumlu Yılmaz, daha önce Üniversiteler Milli Takımı, U23 Milli Takımı ve A Milli Takım'da görev aldı

Seray Altay Özkan (Pasör Çaprazı Mevkiinde)

1987 doğumlu milli voleybolcu Seray Altay Özkan, kariyerine Ankara Büyük Kolejde başlayarak, akabinde Beşiktaş, Eczacıbaşı, Yeşilyurt, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ve Galatasaray kulüplerinde oynayarak, Vakıfbank ile Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşadı.

Ayşe Gürel (Orta Oyuncu Mevkiinde)
 

Rize'nin Fındıklı ilçesinde voleybola başlayan 1987 doğumlu Ayşe Gürel, 2001 yılında İller Bankası'nda forma giydi. Daha sonra Marmaris Belediye Spor, Gazi Üniversitesi, Bursa Coşkunöz Spor Kulübü, Salihli Belediye Spor, Çanakkale Belediye Spor, Bolu Belediye Spor, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor ve Seramiksan Spor Kulüpleri'nde sporcu kariyerine devam eden Gürel, geçen sezon TVF 1. Ligi Ekipleri'nden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü’nde oynadı.1,91 cm boyundaki tecrübeli oyuncu, yeni sezonda Sarıyer Belediyespor'da forma giyecek.

Esra Ötücü (Smaçör)

Geçtiğimiz sezon Samsun BŞB Anakent Spor Külübü’nde forma giyen 1988 doğumlu Esra Ötücü ile sözleşme imzalandı.

Konya Ereğli Belediye Spor Kulübü ve Halkbank Spor Kulübü Takımları ile Sultanlar Ligi'ne yükselme başarısı gösteren Ötücü, 5 kez Milli Takım ve 40 maç Plaj Voleybolu Milli Takımı ile milli forma taşıdı. Smaçör mevkiinde yer alacak tecrübeli sporcu, 1,78 cm boyunda.

Darya Özbek (Pasör)

Türk statüsünde oynayacak olan Ukrayna doğumlu Türk vatandaşı tecrübeli pasör Darya Özbek, daha önce formasını giydiği Sarıyer Belediyespor ile yeni sezon için tekrar anlaştı.

Geçtiğimiz sezon Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü'nde forma giyen 1983 doğumlu Darya Özbek, Ukrayna Milli Takımında uzun yıllar görev yaptı.

Ebru Mandacı (Orta Oyuncu)

Geçtiğimiz sezon Bolu Belediye Spor Kulübü'nde forma giyen orta oyuncu Ebru Mandacı, yeni sezonda takımda yer alacak. Voleybola UPS altyapısı ile başlayan 1993 doğumlu genç sporcu, Sultanlar Ligi ekiplerinden İlbank ve Çanakkale Belediyespor formalarını taşıdı. Mandacı, 1,91 cm boyunda.

Ece Hocaoglu (Smaçör)

Ödüllü smaçör Ece Hocaoğlu, yeni sezonda Sarıyer Belediyespor formasını taşıyacak. Avrupa Yıldız Kadınlar Şampiyonası'nda “en değerli oyuncu” seçilen 1994 doğumlu Ece Hocaoğlu, bu ödülü alan ilk Türk voleybolcu oldu. Ayrıca Türkiye Genç Bayan Milli Voleybol Takımı adına 3 altın ve 1 bronz madalya sahibi.

Yeni Başkan Hayrettin Dereli

2017-2018 sezonu için alanında deneyimli isimleri renklerine bağlayan Sarıyer Belediyespor Kulübü’nün yeni yönetim kadrosu da belirlendi. Kulüp Başkanı geçtiğimiz yıl As Başkanlığı yürüten Hayrettin Dereli olurken, tecrübeli antrenör Gökhan Edman ile sözleşme yenilenerek teknik direktör oldu. Spor Kulübü'nün yeni As Başkanı ise yönetim kurulu üyelerinden Erdinç Gün oldu.

Yardımcı Koçlar Belli Oldu

Yeni yönetim kadrosu ve başarılı oyuncu transferleriyle sezona giriş yapan Sarıyer Belediyespor’un yeni yardımcı koçları Giray Taygun Yıldırım ve Engin Özbek oldu. Kondisyoner olarak Mustafa Delioğlu, istatistikte ise Burak Simit kadroda yer alacak.

Giray Taygun Yıldırım

3. Kademe Voleybol Antrenörlüğü belgesine sahip 1990 yılı Balıkesir doğumlu Giray Taygun Yıldırım, Ege Üniversitesi BESYO Voleybol Antrenörlüğü bölümü mezunu. Arkasspor alt yapısında voleybola başlayan Yıldırım, profesyonel olarak Türkiye Voleybol 1. ve 2. liginde voleybol oynadı. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü, Karşıyaka Spor Kulübü, Seramiksan Spor Kulübü, Karşıyaka Spor Kulübü ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nde antrenörlük deneyimli Yıldırım, Sarıyer Belediyespor’da 1.Yardımcı Koç mevkiinde yer alacak.

Engin ÖZBEK

15 yıldır profesyonel liglerde oynayan ve 2 defa Türkiye 1.Lig’inde çıkan takımlarda yer alan Engin Özbek, bu zamana kadar Sivas 4 Eylül Belediyesi Spor Kulübü, Beşiktaş Spor Kulübü, Manavgat Spor Kulübü, Çankaya Belediyesi Spor Kulübü ve Maliye Milli Piyango Spor Kulübü‘ nde bulundu. Olimpiyat elemelerinde oynamış ve ayrıca 35 plaj milliliğine sahip olan Galatasaray altyapılı Özbek, Sarıyer Belediyespor'un yeni sezondaki 2. Yardımcı Koç'u oldu.

Belediyespor’un alt yapı kadrosu ise şu şekilde;


6 yıldır Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yer alan, kariyer geçmişinde "Profesyonel Voleybolcu" kimliğine sahip Alt Yapı Menajeri Hülya Karagöz ile yeni sezon için sözleşme yenilendi.

Alt Yapıya Geçen Sezondan İki Antrenör Devam Ediyor

4 yıllık antrenör geçmişine sahip ve iki sezon önce Bahçelievler Voleybol Takımı bünyesinde yer alan, Kocaeli Üniversitesi BESYO Öğretmenlik mezunu Ali Kayaoğlu, bu sezon da geçen sezon gibi Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü'nün alt yapısında antrenörlük kariyerine devam edecek. 2. kademe antrenörlük belgesine sahip Kayaoğlu, kulübün Yıldız, Genç ve 2. Lig takımlarını çalıştırmaya devam edecek.

Altyapıdaki bir diğer isim de geçen sezon kulüpte yer alan 8 yıllık antrenör kimliğiyle İlkan Kuzucuk. Kocaeli Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği mezunu ve 2. kademe antrenörlük belgesine sahip Kuzucuk, iki sezon önce İstanbul Yıldızları Spor Kulübü'ndeydi. Geçen sezon Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü'ne transfer olarak Minik A, Minik B, Küçük A ve Küçük B takımlarını çalıştıran 1989 doğumlu antrenör, bu yıl da aynı kulüpte kariyerine devam edecek.

Editör: TE Bilisim