Yıllardır özlemle beklenen, ‘Beyaz Martı Heykeli’ Sarıyer Merkez’deki yerini aldı. Sabah saatlerinde İstinye’den yola çıkarak ilçeyi turlayan heykelin açılışına; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, Sarıyer Spor Kulübü Müdürü Şeref Ayer,  taraftarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Heykeltıraş Hüseyin Suna’nın bir buçuk ayda tamamladığı 6 metre uzunluğundaki kompozit heykel coşkulu kalabalığın sloganları eşliğinde açıldı. Heykeli Sarıyer Sporlu çocuklarla açan Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, “Ben her şekilde kendimi Sarıyer’e feda etmek için hazırım. Kendime yol arkadaşı arıyorum bu uğurda. Bu yolda çok başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

KENDİMİ SARIYER’E FEDA ETMEK İÇİN HAZIRIM

Açılışta konuşan Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, “Mikrofonun başına geçince herkes siyaset konuşacağım sanıyor ama biz siyaseti yaşamın içinde konuşuyoruz, siyaseti her şeyin önüne koyup duvara toslamaya hiç niyetimiz yok. Biz hep birlikte olacağız. İnsanlara hangi siyasi partidensin diye sormaya hiç gerek yok. Çünkü o zaman Sarıyerli olmanın anlamı kalmaz. Sarıyerli insan kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin onun için bir şey vardır o da huzurlu yaşamak, birlik beraberlik içinde yaşamak. İstanbul’un her ay yapılan istatistiklerinde Sarıyer en yaşanabilir ilçeler arasında birinci oluyor. Şu anda Sarıyer Spor Kulübü şampiyonluğa gidiyor. Kadın Voleybol Takımımız da şampiyonluğa gidiyor. Biz de her alanda, yaşam kalitesinde, eğitimde, sağlıkta şampiyonluğa gidebiliyorsak o zaman gerekeni yapmışız demektir. Ben her şekilde kendimi Sarıyer’e feda etmek için hazırım. Kendime yol arkadaşı arıyorum bu uğurda. Bu yolda çok başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Sarıyer Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel, "Büyük emekler vererek beyaz martı heykelini Sarıyer'e kazandıran Şükrü Genç'e teşekkür ediyorum" dedi. Sarıyer Spor Kulübü tribün lideri Ahmet Efe ise Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, “ Dökme kalıp bir heykel yapmayıp sanatsal bir çalışma yapmış olduğunuz için öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Daha uzun çok işleriniz olacak Sarıyer’de” diyerek teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim