İTÜ  mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan , arkadaşları ile Beyoğlu’nda metro önünde beklerken para isteyen iki kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Üniversitenin çeşitli kulüplerinden yüzlerce öğrenci, ailesi, arkadaşları ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi

. Almanya’da yüksek lisans yapmayı planlayan ve Enka  Kulübü’ne bağlı bir yüzücü olan Halit için İTÜ’ye bir de fidan dikildi. Fidan dikiminden sonra konuşma yapan aile ve arkadaşları duygusal dakikaların yaşanmasına neden oldu.

SUÇLULAR CEZASIZ KALMAMALI

Yürüyüş öncesi kısa bir konuşma yapan anne Hanife Ayar, “Adaletten düzgün kararlar vermelerini bekliyoruz. Birden fazla suçu olan insanların iyi halden yararlanarak dışarı çıkıp, insanların canını almasına nasıl göz yumarlar.

Çok üzgünüm başkalarına zarar gelmesin, benim oğlum hem bir son hem de bir şeylerin değişmesi için başlangıç olsun. Bu davanın peşini bırakmayacağız.

Başkanımıza teşekkür ediyorum en başından beri bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı” dedi.

SENİ YAŞATACAĞIZ

Yürüyüş sonunda fidan dikimi için bir araya gelen kalabalığın verdiği ortak mesaj ise bir daha böyle bir acının yaşanmaması için önlemler alınması yönünde oldu.

İlk olarak lise ve üniversite arkadaşlarının duygularını paylaştığı konuşmalar yaşanan acının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Herkese yardım eden çevresindeki insanların hayatlarına olumlu yönde bir dokunuşu olan Halit için Başkan Genç’te duygularını paylaştı.

 Yapılan konuşmalardan oldukça duygulanan Genç, “Belediye başkanı olmaktan çok Halit’in İTÜ’lü bir abisi olarak buradayım. Ödenen bedellerin ağırlığının karşısında artık bir şeyler yapılmalı. Halit aramızdan ayrılmış olsa da yaşamdaki mücadelesini devam ettireceğiz” diyerek duygularını ifade etti.

Editör: TE Bilisim