Her yıl Hıdırellez haftasında yurdun pek çok köşesinden gelen ziyaretçilerle dolup taşan Hıdırellez Şenlikleri kapsamında düzenlenen ve Sarıyer’den 15 otobüsün kaldırıldığı geziye, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları İsmail Erdem ile Sevgi Atalay, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri Sevim Yalınkılıç, Sevim Çelebi, Aysın Günen, Mustafa Balcı, Ali Görgülüer, Mustafa Oktay Aksu, Salih Akıncı, Mutlu Köyü Muhtarı Cemal Vural ve yüzlerce Sarıyerli katıldı. Başkan Genç, vatandaşlarla birlikte bereketin simgesi Bolca Nine Türbesi’nde dua edip, dilek diledi. Bolca Nine Şenliklerine katılan Başkan Genç, Kaynarca ve Pınarhisar Belediyelerini ziyaretinin ardından Bahçeköy’de bulunan Lozan Mübadilleri Derneği’nin düzenlediği hıdırellez etkinliğine katılarak, şenliğin ateşini yaktı.
 
Hıdırellez geleneğinin en önemli simgesi olan Babaeski’de bulunan Bolca Nine Türbesi’ni ziyaret eden ilk belediye başkanı olan Şükrü Genç, vatandaşlarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Dileklerini dileyen ve mesire alanında piknik yapan Sarıyerliler, daha sonra kısa bir Edirne turu yaptılar. Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan ikinci el kıyafetler Bolca Nine Türbesi’ne gelen vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca Park Ve Bahçeler Müdürlüğü ekibi tarafından getirilen masa ve sandalyelerde vatandaşın kullanması için alanda yerini aldı.
 
KAYNARCA VE PINARHİSAR’A ZİYARET
 
Bolca Nine Türbesi’ni ziyaret eden Başkan Genç ve beraberindekiler köy kahvesine giderek halkla bir araya geldi ve onlarla çay içip sohbet etti. Daha sonra Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ve Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’ü ziyaret eden Genç,  Kaynarca ve Pınarhisar hakkında bilgi alarak, tarihi yerleri gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.
 
YÜKSEL TUTAK’IN BABA OCAĞINA ZİYARET
 
Başkan Genç, geçen yıl hayatını kaybeden ve ani ölümüyle tüm Sarıyer’i yasa boğan Pınarhisarlı Yüksel Tutak’ın baba ocağını ziyaret etti. Annesiyle sohbet eden Genç, Sarıyer’de merhum Tutak’ın hatıralarını yaşatmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.
 
BAŞKAN GENÇ HIDIRELLEZ ATEŞİNİ YAKTI
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Trakya ziyaretinden sonra akşam saatlerinde Sarıyer’e geçti ve Lozan Mübadilleri Derneği tarafından Bahçeköy’de düzenlenen Hıdırellez eğlencesine katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlikte bir konuşma yapan Başkan Genç, “Hıdırellez, Hızır Aleyhisselam ile İlyas Peygamber’in buluştuğu gündür ve yürekten dilenen tüm dileklerin kabul edildiğine inanılır, dualarınız ve dilekleriniz kabul olsun. Bu geleneği yaşatmak doğaya sahip çıkmaktır. Bereketli günlerin başlangıcıdır. Sabah saatlerinde erkenden Bolca Nine’ye gittik. Orada dua edip, dilek dilemek gönlündekini oraya yansıtmaktır. Doğanın çok daha sağlıklı ve bereketli günler getireceğine inanıyorum” dedi.


Editör: TE Bilisim