Gazeteci Bekir Batu, seçime sayılı saatler kala Sarıyer’de yaşanan bomba gelişmeyi belgeleriyle açıklıyor. AK Partili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Sarıyer Mesarburnu Caddesi’nde 10 milyon dolar değerinde 5 katlı boğaz manzaralı tarihi yalı satın aldı. Şu sıralar hummalı bir tadilata giren 35 numaralı yalı, tapu kayıtlarına göre kısmen kaçak…


SARIYER GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ BEKİR BATU’NUN ÖZEL HABERİ

Ekonomi Bakani Nihat Zeybekci,Yalı Satın aldı

Yeniköy’deki Erbilgin Yalısı’nın 100 milyon euroya Katar prensine satılmasını ilk kez ortaya çıkaran Gazeteci Bekir Batu, bu kez de Ankara’yı da sarsacak sıcak bir gelişmeyi ilk kez belgeleriyle açıklıyor.

10 MİLYON DOLARA 5 KATLI YALI

Ak Partili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Sarıyer Merkez Mahallesi sınırları içinde kalan Mesarburnu Caddesi üzerinde 35 numarada bulunan 5 katlı boğaz manzaralı yalıyı satın aldı.

Sarıyer İlçe Tapu Müdürlüğü kayıtlarına göre 605 ada 80 parselde 146 metrekarelik arsa üzerindeki yalı, Bakan Zeybekçi’nin sahibi olduğu Aktur Araç Muayene İstasyonları Anonim Şirketi üzerine kaydedildi.

Bakan Nihat Zeybekçi’nin yüzde 49.5 oranında büyük hissedarı olduğu şirkette, Zeybekçi’nin Denizlili hemşerisi Rıza Akça da hissedarlar arasında bulunuyor.

BAKANIN YALISI KISMEN KAÇAK

Bakan Zeybekçi’nin geçtiğimiz günlerde satın aldığı yalı, imarda 3. Grup Eski Eser statüsüne sahip, ancak binadaki kaçaklar yüzünden yalı, tapu kayıtlarında sadece arsa olarak görünüyor. Boğaziçi Öngörünüm alanında kalan yalı, resmen kaçak olduğu için söz konusu bina tapu kayıtlarında bile görünmüyor, bu yüzden gayrimenkulün cinsi kayıtlarda konut değil arsa olarak geçiyor.

YALIDA TADİLAT VAR

Bakan Zeybekçi’nin Aktur Şirketi üzerinden satın aldığı yalıda şu sıralar hummalı bir tadilat çalışması başlatıldı. Boğaziçi Öngörünüm alanında olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan yalıda başlatılan tadilatın yasal olup olmadığı ise bilinmiyor. Çünkü yasalara göre boğazda çivi çakmak bile yasak.

Emlak piyasasına göre yaklaşık 10 milyon dolar değer biçilen yalıdaki tadilatın, önümüzdeki günlerde tamamen bitirileceği, Bakan Zeybekçi’nin taşınmasına ve zevkine uygun hale getirileceği öğrenildi.

MEŞHUR YALILARA KOMŞU

Öte yandan Zeybekçi’nin yalısı bugüne kadar çok sayıda ünlü televizyon dizisinin çekildiği ve şu sıralarda özel bir televizyonda yayınlanan Kara Ekmek dizisine mekan olan tarihi yalıya komşu. Zeybekçi’nin yalısı aynı zamanda 2. Abdülhamit döneminin etkili savcılarından ve bakanlarından Necmeddin Molla’nın adını taşıyan ve Kocataş Yalısı diye de bilinen yalıya komşu. Söz konusu yalı, Atatürk’ün Sarıyer’e geldiğinde konakladığı ve uzun yıllar önce çıkan bir yangında harabeye dönen yalı olarak biliniyor. Bakan Zeybekçi’nin milyonlarca dolara satın aldığı yalı, Sarıyer Merkez’e giderken Sarıyer Öğretmenevi’ne gelmeden hemen soldaki sırada yer alıyor.
 
Kaynak: Sarıyer Gazetesi Bekir Batu
 
Editör: TE Bilisim