Protein tüketin
Gün içindeki her öğününüzde ya da atıştırmalıklarınızda protein almayı ihmal etmeyin. Proteinli gıdalar, enerji verir ve çabuk acıkmanızı önler.
Öğünlerin arasını uzatmayın
Her 3 saatte bir küçük öğünler yiyin. Midenizi daha uzun süre aç bıraktığınızda gün içinde daha çok şey tüketecek ve aşırı kalori alımına zemin hazırlamış olacaksınız. Öğünlerinizi saat kontrolünde yerseniz, günün ilerleyen saatlerinde başlayan aşırı yeme isteğini de bastırmış olursunuz.
Sebze tüketimini artırın
Öğünlerinizde tabağınızın yarısını taze sebze yemekleri ya da buharda pişmiş mevsim sebzeleri ile doldurun. Lif, vitamin ve mineral yönünden zengin sebzeler tükettiğinizde hem sağlıklı bir öğün geçirmiş olursunuz hem de yüklü miktarda kalori almayı önlersiniz.
Dışarıda yemek yemeyin
Dışarıda yemek yeme alışkanlığınızı en aza indirmeye çalışın. Restoranlarda porsiyon ölçüsü yapamadığınız gibi, yemeklerin içerisindeki yağ oranlarını da kontrol edemezsiniz ve fazla kalori almış olursunuz. Üstelik dışarıdan çok masum görünen bir yemek aslında yüklü miktarda kalori içeriyor olabilir.
diyet kadin8 460
Su için
Vücuttaki su oranını yeterli düzeyde tutmak için günde 2-2,5 litre su içmeyi asla ihmal etmeyin. Yaşadığımız bazı açlık krizlerinde aslında susadığımızın farkına varmayız ve bu durumu karıştırırız. Acıktığınızı hissettiğinizde önce büyük bir bardak su için ve bekleyin. Eğer bu durum geçmiyorsa sağlıklı atıştırmalıklara yönelin.
Tatlandırıcıları kullanmayın
Sıfır kalorili de olsa tatlandırıcı içerikli yiyecek ve içecekleri tüketmeyin. Bu tip yiyecek ve içecekler, tükettiğiniz anda size çok leziz gelebilir; ancak ilerleyen saatlerde şişkinliğe ve canınızın daha çok şeker istemesine neden olur.
Editör: TE Bilisim