Güzel ve yararlı bir konferans oldu

Program Kent Konseyi Genel sekreteri Mehmet Ateş'in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra sunumu Kent Konseyi Yaşlılar Meclisi yönetim kurulu üyesi Gazeteci Mehmet Karamul (Alpay) sunuculuk taptı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin

İlk Konuşmayı Yaşlılar Meclisi başkanı Remzi Yılmaz yaptı. "Yılmaz, Allah ömür verdiği sürece her kes bir gün yaşlanacak. Bu fıtri bir şeydir. Zeytinburnu Kent Konseyi Yaşlılar Meclisi olarak Zeytinburnu Belediyesi ve İlçemizin güzide sağlık kuruluşu olan Avrasya hastanesi ile beraber "Yaşlılıkta sağlık sorunları" konulu seminerimize hepimiz hoş geldiniz. Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın'a, Avrasya Hastanesi Kurucusu ve yönetim Kurulu başkanı Op.Dr.Hüseyin Urlu'ya,genel koordinatör İbrahim Urlu'ya, Prof.Dr.Ali Bayram hocam'a, ve başhekim Türkan Uslu hocama bize sundukları katkı için teşekkür ederim" dedi.

Kent Konseyi Başkanı Cemal Merdan tipime bakmayın kalbime bakın dedi

Zeytinburnu Kent Konseyi başkanı Cemal Merdan yaptığı konuşma ile yaratıcının her insana ayrı bir özellik verdiğini ifade ederek kendisinin engelli yaratıldığını kendisinin tipine ve yakışıklığına göre değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek benim kalbime bakmanızı lazım dedi.

Merdan siz yaşlı değil tecrübeli çınarlarımızsınız dedi. Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'ın diğer belediye başkanlarından çok farklı olduğunu ifade ederek başkan insana çok önem veriyor. Bundan dolayı ilçemiz çok şanslı diyerek seminer veren Avrasya Hastanelerinin idarecilerine teşekkür etti.

İlk Sunum ilim ve irfan deryası Prof.Dr.Ali Bayram'dan

Avrasya Hastanesi Zeytinburnu yerleşkesi Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Ali Bayram konuşmasında özetle şunları söyledi "İnsan çok kıymetli bir varlıktır. Ön yargı ile insana yaklaşmak doğru bir davranış şekli değildir. Bizler aracımızı 5 bin ,10 bin km.de bakıma sokuyoruz. Ama kendimiz için sağlık kontrolü yapmıyoruz oysa kontrol her zaman iyidir dedi.

Prof.Dr.Ali Bayram konuşmasını hadis-i şerif ve ayetler ile tamamladı:

17/İSRÂ-23: Rabbin yalnız kendisine kulluk etmenizi ve ana-babaya güzellikle muamele etmenizi emretti. Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında iken ihtiyarlığa ererlerse onlara öf bile deme, onları azarlama, onlara güzel ve tatlı söz söyle.)

Avrasya Hastanesi Başhekimi Noroloji Uzmanı Dr.Türkan Uslu'da konuşmasında daha çok Alzheimer hastalığı hakkında konuştu. Konuşmalar bittikten sonra katılımcılar ve Dr.Bayram'a ,hem de Uslu'ya cevaplarını merak ettikleri soruları sordular.

Soru cevap bölümü bittikten sonra Kent Konseyi Başkanı Cemal Merdan Genel Sekreter Mehmet Ateş ve yaşlılar Meclisi başkanı Remzi Yılmaz, İbrahim Urlu ve konuşmacı doktorlara birer plaket takdim ettiler.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim