Prof.Özgür Yiğit Başarılı ancak İstanbul’un en yoğun 3 Hastanesine tek başkim verilmesi yanlış…

Haber ihbar hatlarımızı uzun süredir gelen mail ve şikateleri araştırdığımızda Prof. Yiğit’in bütün samimi ve içten çalışmalarına rağmen İstanbul’un en yoğun üç önemli merkezi hastanesinin tek başhekim tarafından yönetilmesinin istanmesine müsaade eden yetkillerin bir an önce soruna el atamsını isteyen hasta ve hasta yakınları bu devirde insani muamale görmüyoruz çıkışları ile alakalı şikayet alıyoruz.

Çocuklar çok önemli ama hekimler pratisyenlerden oluşuyor …

Anne ve çocuk sağlığı toplum için çok önemli ama Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ailen işinin uzmanı hekimler ve başhekim ataması yapılarak hastalara sağlıklı bir hizmet sunulmasını isteyene hasta ve hasta yakınları İstanbul İl sağlık müdürü Prof.Dr. Kemal Memişoğlu’nun neden 8 aydır bu 2 hastaneye başhekim ataması yapmadığını soran okurlarımızın bu talebini Memişoğluna buradan iletmek isteriz.

Bu Yük tek kişiye ağır gelir Memişoğlu

Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni 8 aydır İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit tek başına yönettiği ifade edildi. Bunun sonucunda idari aksaklıkların oluştuğu gibi yeterli uzman doktorun olmaması hastanelerde işlerin aksamasına neden olduğu belirtildi.

Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yedikule Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktor konusunda eksikliklerin yaşanmasının yanı sıra 8 aydır da gerekli başhekim atamalarının yapılmadığı ifade edildi.

VATANDAŞ ŞİKAYET ETTİ, YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPTI

Branş hastanesi olan Süleymaniye ve Yedikule'de uzman doktorların azlığı ve gerekli atamaların gecikmesinden dolayı mağduriyetlerin yaşandığını dile getiren hasta ve hasta yakınları, konuyla ilgili şikayetlerini üst mercilere iletti. Vatandaşa yapılan bilgilendirmelerde en kısa sürede gerekli atamaların yapılacağı belirtildi.

NEDEN 8 AYDIR BAŞHEKİM ATAMASI YAPILMIYOR?

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi(Samatya Devlet Hastanesi) Başhekimi olan Prof. Dr. Özgür Yiğit, aynı zamanda Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin de vekaleten başhekimliğini yürütüyor. 8 aydır 3 hastaneyi yönetmeye çalışan Prof. Dr. Yiğit'in başarılı bir hekim olmasına rağmen söz konusu hastanelerde aksaklıklar yaşanmaya başladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun söz konusu atamaları gerçekleştirmemesi, hastaneler hakkındaki şikayetlerin artmasına neden oluyor.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getirenler, bir an önce Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne gerekli başhekim atamalarının yapılmasını istiyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim