2
Süper meyve olarak tanınıyor
Dünyada ‘goji berry' ya da ‘wolf berry' olarak adlandırılan kurt üzümü, her derde deva olan bir meyve. Besin değeri çok yüksek ve gerçek bir protein deposu. Beta karoten, çinko, demir, fosfor ve C vitamini açısından da son derece zengin olduğu için ‘süper meyve' olarak nitelendiriliyor. Sulu ve tatlı bir meyve olan kurt üzümünün tadı, biraz yaban mersinini biraz da kirazı andırıyor. Goji bitkisinden elde edilen bu parlak kırmızı renkli meyvenin içeriğinde portakaldan yüzlerce kat daha fazla C vitamini bulunuyor. Sahip olduğu yüzde 8'lik E vitamini oranına ise sadece birkaç meyvede ve bazı tahıllarda rastlanıyor. Kurt üzümü, bütün bu özellikleriyle ömrü uzatıyor.
8
Kanser düşmanı
Sağlığını korumak isteyen herkesin beslenmesinde mutlaka yer vermesi gereken kurt üzümünün savaş açtığı hastalıklar listesinde başı kanser çekiyor. DNA'yı koruyan bu meyve, içeriğinde bulunan ‘physalin' maddesiyle kan kanseriyle mücadele ediyor. Çayı ve yağı da sağlık açısından çok yararlı olan kurt üzümünün içinde bulunan ‘germanyum' adlı minerale çok az besinde rastlanıyor. Vücudu kanserden koruyan bu maddenin varlığı, kurt üzümünü en faydalı meyveler listesinin zirvesine taşıyor…
4
Şekeri dengeliyor
Dünyada en sıklıkla görülen diyabet tipi, Tip 2 diyabettir. Bu hastalıktan muzdarip olan kişilerde insülin üretimi azdır veya üretileni de yeterince kullanamazlar. Goji berry de bu noktada devreye girer, şeker ve insülin seviyesini düzenler. Ancak ilaç kullanan diyabet hastaları goji berry tüketmeden önce mutlaka uzman bir hekime danışmalıdır.
9
Hafıza dostu
Kurt üzümü, kalbi koruduğu ve güçlendirdiği için de tüketilmesi gereken bir meyve. Bir başka önemli özelliği, içerdiği yağ asitlerinin, beynin ve sinir sisteminin düzgün işlemesine yardımcı olması. Bu küçük meyve, özellikle iş stresinden dert yananların imdadına koşuyor çünkü sakinleştirici etkisi sayesinde sinirlerin yatışmasını sağlıyor. Bin yılı aşkın zamandır Çin'de önemli bir antioksidan olarak da kullanılan bu meyvenin hafızayı güçlendirici bir etkisi de mevcut. Unutkanlık sorununa çare olan kurt üzümünü, hem çocukların hem de yetişkinlerin tüketmesi gerekiyor.
1
Yağları yakıyor 
GojI berry 19 farklı ‘amino asit' içeriyor. Proteinin yapı taşı olan amino asitler, kasların yenilenmesi ve büyümesini sağladığı gibi yağ yakımını da hızlandırıyor. Yani yağ yakmak için amino asit bakımından zengin gıdaları tercih etmelisiniz. Beraberinde bolca su içmeyi de unutmamalısınız.
6
Cinsel sorunları da çözüyor
Havuçtan çok daha etkili bir beta karoten kaynağı olan kurt üzümü, göz ve karaciğer sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gereken meyveler arasında bulunuyor. Çayı da sağlık için birebir olan bu meyve, cinsel problemlere de ilaç oluyor. Erkeklerde iktidarsızlıkla, kadınlarda ise doğurganlıkla ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunuyor. Ayrıca baş ağrısı ve uykusuzluk sorunuyla da savaşıyor.
Editör: TE Bilisim