Prof.Dr.Manisalı Sektörün en iyisi olmak için çalışıyoruz

Daha önce birçok devlet üniversitesinde görev yapan, ayrıca ABD başta olmak üzere yurt dışında da bulunan Prof. Metin Manisalı şunları söyledi;  “Daha önce Ege Üniversitesinde görev yaptım.  Devlet görevlerim nedeni ile ABD başta olmak üzere birçok yurt dışı gezi incelemesinde bulundum. O zamanlar ülkemizde de fiziki olarak, medikal araç gereç olarak ve görev alan hekimler olarak ne zaman olur diye hayal ediyordum. 

Taki Opr. Dr. Hüseyin Urlu Hocam ve ailesinin Türk sağlık sistemine hediye ettiği bu mekanı görene kadar üzüntüm devam ediyordu. Burayı görünce çok şükür artık ülkemiz de modern ve uluslararası standartlara uygun hastaneler var dedim. Ve Sayın Hüseyin Urlu ile yaptığımız görüşmeler sonucu burada seve seve görev yapabileceğimi söyledim. 

Hocam hangi branşlarda hizmet veriyorsunuz? 

A kalite modern bir hastanede olması gereken bütün branşlar hastanemizde mevcut.

Büyük bir hastanede olması gereken dört ana branş bizim Küçükköy Gaziosmanpaşa yerleşkesinde de var. Bunlar sırası ile Genel Cerrahi, Kadın Doğum, Dahiliye ve Çocuk branşlarıdır.

Hastanelerin omurgasını bu dört birim oluşturuyor. Güçlü bir ekibimiz var. Ekibimiz ile gurur duymaktayız. Mesleki hayatımda bugüne kadar 10 hastanede görev yaptım.

1994 ile 1995‘de ABD de bulundum. Buradaki hastaneleri görünce keşke bizim ülkemizde de bu tür hastaneler olsa diye düşünmüştüm. İşte bugün öyle bir hastanenin içindeyiz.

Sizin de gördüğünüz gibi Hastanemiz sanat eseri gibi bir yer.  Burası hekim, hasta ve hasta yakınlarına dingin bir hava veriyor.

Burada herkes huzurlu. Bilimsel olarak güçlü bir hastaneyiz. Opr. Dr. Hüseyin Urlu en iyi hekimleri burada buluşturmak için çaba sarf etti. 

Bizim amacımız hastalarımıza ve yakınlarına bir hastaneden daha fazlasını vermektir.

İlerleyen süreçte kısmet olursa çalışan ve idareciler olarak hayalimiz halkımıza bir üniversite hastanesi hediye etmektir.

Yurt dışında ciddi oranda hasta alabilmek için çalışmalarımız tam hız devam ediyor.

Konseyler bizim için çok önemli hasta geldiği, yerde sorununu çözmeli. Düşünün hasta zaten kanserli onu doktor doktor dolaştırmak yerine yapılan konseylerde hastalığına en doğru tanıyı koymaya çalışıyoruz bizim için konsey olmazsa olmaz diyen Prof. Manisalı bu çalışma ülkemizdeki bütün hastanelerde olması gerekir.

Artık hastalar da hastaneye bilinçli olarak geliyor. Hasta artık hastanesinde ortak konsey kararları isteyebilmeli diye düşünüyorum, dedi.

Biz Avrasya olarak farklı ve öncü bir hastane olmanın gayretindeyiz. Bunu da başaracağız diyen Prof. Dr. Metin Manisalı A sınıfı Kaliteye sahip Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa yerleşkemizin sağlık sistemimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim dedi. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim