Opr.Dr.Urlu Avrasya Hospital’ in kuruluş serüvenini anlattı

Hüseyin Çetiner’in sorduğu her soruya cevap veren Dr.Urlu işinizi severek yaptığınız ve dürüst olduğunuz zaman  çevrenizde bulunan bir çok kişi size yol gösterip çevreye faydalı işler yapmanızı istiyorlar.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bizim Avrasya Hospital’i kuruluş sürecimizde b öyle oldu. Bir ortağımla Bakırköy Çamlık hastanesini işletirken bir hastamı Zeytinburnu’nda arsası olduğunu burada hastane kurması halinde kendilerine arasını satabileceğini ifade ettiğini belirtti.

Opr.Dr.Hüseyin Urlu bu tekliften sonra ilçe sağlık müdürlüğünden bu arsayı satın alırsak hastane inşaatı için izin  verir misiniz sorumuza olumlu cevap alınca 1996 de arsamızı satın aldık. 1999 yılın da da o zamanki cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel’in teşrifleri ile hastanemizi görkemli bir şekilde açmak nasip oldu dedi.

Avrasya Hospital Bacasız bir fabrika gibi

Kurumunuzda ne kadar çalışan var sorumuza” Hemşire,hasta bakıcı,asistanlar’ında içinde olduğu 375 çalışanımızın yanın da  içlerinde profesör ve,Doçentlerin de olduğu 50 kişilik de doktor kadromuz ile birlikte toplamda 425 çalışanımız var. Sizin de dediğiniz gibi orta ölçekli bir fabrikanın çalıştıracağı sayıda kadromuz olduğundan dolayı bizim için bacasız fabrika diyenlerde çok. Ve bizde bu benzetmeden mutu oluyoruz dedi.

Hastane fiyatına cihaz nasıl olur ?

Kısa bir süre önce satın aldığımız bir onkoloji cihazına ödediğimiz para 1999’da hastanemizi yaptığımız bedel ile aynı. Bu cihaz onkolojide kullanılan en son teknolojiyi kapsıyor. Biz dünya sağlık başkentlerinin gezerek yeni çıkan araç ve gereçleri  yakından takip ediyoruz. Hastalarımıza kaliteli hizmet sunabilmek için alet edavat’a ciddi paralar ödemekten geri durmuyoruz.

Gaziosmanpaşa Hastanenizin inşaatı nasıl gidiyor ?

Gayet sağlıklı bir plan çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız 2015 de burayı açmak inşallah her şey istediğimiz gibi gider de açılışımızı bu yıl içinde yapar bölge insanına da şifa sunmaya başlarız.

Kardeşler arasında uyumunuz çok iyi neler diyeceksiniz ?

Biz Anadolu kültürü ile yetişen bir nesiliz. Babamız bize büyüklerine karşı  saygılı olmayı öğretti. Biz de kardeşler arasında büyüğe saygı olduğu için aile içinde sorunsuz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah bu birliğimizi bozmasın inşallah.

Gazeteci -Yazar ve aynı zamanda “Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde ZEYTİNBURNU” isimli kitabında yazarı olan Hüseyin Çetiner’ in sorduğu sorulara cevap veren Opr.Dr. Hüseyin

Dr.Urlu’nun söyleşisini izlemek için www.istanbultimes.tv yi izleyebilirsiniz…

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim