Avrasya Hastanesi Kadın Hastalıkları bölümünde muayyene olup yumurtalık tümörü teşhisi konulan Sevim Bozkurt başarılı bir ameliyat geçirerek sağlığına kavuştu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Hastalığı için Muş’tan İstanbul’a gelen bir çok hastaneye giden 49 yaşındaki  Sevim Bozkurt yeğeninin tavsiyesi ile  son olarak Avrasya Hastanesine  tercih etti.

Yapılan tahliller sonucu Yumurtalık Tümörü teşhisi konuldu. Korktuğu ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştiği için hastane çalışanlarına ve Dr. Gamze Baykan’a teşekkürlerini dile getiren Sevim Bozkurt iyi ki tercihimi bu hastaneden yana koydum dedi.

Avrasya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gamze Baykan ise şunları dedi

Yumurtalık kanseri kadın hastalıları içerisinde sık görülen bir hastalık. Menopoz öncesi dönemde ve sonrası karşımıza çıkan bir kanser türüdür.

Yumurtalıkların bir veya ikisini tutabilir. Lenf ve kan yoluyla yayıla bildiği için ileri aşamalarında tüm organlarda görülebilir. Bu hastalığın belirtileri vajinal kanama, adet düzensizliğidir.

Eğer ameliyat olunmasa kan ve lenf bezi dediğimiz yolla vücutta yayıldığı için yaşam ömrü kısaltmaya sebep olabiliyor. Yaptığımız  teşhiş ve tedavilerde başarılı bir sonucu Sevim Bozkurt’ta ulaştık” dedi.


Kaynak :İstanbul Times  Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim