Sağlık sektörü ile alakalı sayısız program yapan Gazetecei yazar Hüseyin Çetiner Medicana Hastanelerini gezdi

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ve ekibi Medicana Sağlık Grubu'nun İstanbul’da bulunan hastanelerini gezip fiziki ortamlarını gördükten sonra Kurumsal iletişim Direktörü Kurtuluş  Okutan’ın bulunduğu Tekstilkent Koza Plaza ‘da ki yönetim merkezine ekibi ile gidip Medicana ile alakalı merak edilen bir çok soruyu sorup cevaplarını aldı.

İşte o söyleşi ;


İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç
 

Medicana ne zaman kuruldu  kaç şubesi var ?


Medicana Sağlık Grubu; 1992 yılından bu yana geleceğin sağlık hizmeti standartlarını belirleme yolunda ilerleyişini sürdürüyor. Bugün; 11 hastane ve yaklaşık 5000 çalışanıyla sağlığın her alanında, yüksek standartlarda sağlık hizmetini başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, Konya, Samsun ve Sivas’ta kesintisiz sürdürmektedir. Medicana sağlık Grubu Ülkemizde sağlık turizmi alanındaki çalışmalara öncülük etmiş ve yurtdışından gelen hastaların, multidisipliner sağlık alanlarındaki tedavilerinde önemli merkezler arasına girmiştir. Sürdürülebilir sağlık hizmeti sunumu sağlamak amacıyla Dünya’nın önemli bölgelerinde hizmet ofisleri açmıştır
.

Sağlıktaki iletişim ile diğer iletişimin ne farkı  var ?


Hasta ve hasta yakını psikolojisi çok farklı. Haliyle psikolojisi farklı olan insanlar ile iletişimde farklı bir yaklaşım sergilemek zorundasınız . Medicana’da her  şey uluslararası kurallara göre dizayn ediliyor. Bizim çalışmalarımız  hasta ve hasta yakını odaklıdır. Diğer bütün prensiplerimizi buna göre ayarlıyoruz.


Sizi diğer Sağlık kurumlarından farklı kılan bazı özelliklerinizi öğrenebilir miyiz ?


Medicana Sağlık Grubu hastanelerinde; hasta güvenliği, etkin ve kaliteli hasta bakımı ve tedavisi önceliğiyle dünyanın önde gelen kurumlarıyla eşit kalitede ve Joint Commission International (JCI) akreditasyon standartları ve Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalite Standartları ile  (SHKS)  tam uyum içerisinde hizmet verilmektedir.

Uluslararası standartlarda sağlık hizmetini toplumun her kesimine yaygın sunmak, şeffaf, güvenilir ve şefkatli hasta yaklaşımıyla hasta memnuniyetini sürekli artırarak geliştirmek hedefi ile çalışan Medicana Sağlık Grubu; Ülkemizde en değerli markalar arasında seçilmiş, kalitesi ve hizmet sunumu ile bir çok kez tüketicinin en beğendiği sağlık kuruluşu ünvanına sahip olmuştur.

Tıbbi Süreç Takip Kartı Yani Medicard ile ne elde etmeye çalışıyorsunuz  ?

Medicana Hastaneleri olarak kurum ve hastanın birbirlerini yakından tanımalarını amaçlayan  “tıbbi süreç takip kartı” olan  Medicard ile hastanın sağlık durumunun izlenebilmesi ve koruyucu sağlık hizmetlerinin sunulmasını ifade eden Medicard  ile hastalarımızın  işini kolaylaştırıyoruz.

Kurumlarınızda kullandığınız medikal araç ve gereçler hakkında bilgi alabilir miyiz ?

Medicana  Sağlık Grubu; Modern yapılarda,  çağdaş, ileri teknoloji altyapı ve gelişmeleri anında takip eden bir vizyon ile verimliliğini sürekli geliştiren bir kurum olma hedefiyle çalışmaktadır. Türkiye'de ve dünyada sağlık hizmetlerinin gelişimini izlemeyi, uluslararası kabul görmüş standartlarla, yöntem ve uygulamaları bünyesinde barındırmayı ve hastalarına sunmayı hedeflemektedir.

 Nerelerde Şubeleriniz var ?  Yurt Dışı Temsilciliklerinizin  Bulunduğu Ülkeler Hangisi ?

 

Medicana Sivas

Medicana Konya
Medicana Haznedar

Medicana International Samsun

Medicana International İstanbul
Medicana International Ankara

Medicana Diş

Medicana Bahçelievler

Medicana Çamlıca

Medicana Avcılar

Kuruluş


YURTDIŞI HİZMET NOKTALARI

·         Libya

·         Romanya

·         Azerbaycan

·         Gürcistan

·         Ukrayna

·         Türkmenistan

·         Rusya

·          

Medicana’nın  Vizyonunu sorsak ne dersiniz

Uluslararası platformda tanınan,dünya standartlarında,çagdaş yenilikleri takip eden ve yeniliklere öncülük eden,diğer sağlık kurulusları tarafından örnek alınan bir sağlık kurumu olmak.Yurt içinde ve yurt dışında tüm hastalarımıza en yüksek kalitede eşit bakım hizmeti veren,hastalarımızın kendilerine güven içinde hissettikleri ve tüm beklentilerinin karşılandığı sağlık kurumları zinciri oluşturmak.

Medicana’nın Misyonu hakkında ne dersiniz ?

Toplumun her kesiminden hastaya yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmak,sağlık sektöründe iş imkanı yaratarak ülkemize hizmet etmek,personelimizin sürekli gelişmesini ve güven içinde mutlu çalışmasını sağlamak olarak sayabilirim.

Haberin görselini izlemek için ;

www.istanbultimes.tv  -  www.istanbulunsesi.tv 


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim