Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman tarafından kaleme alınan Kolay Doğum ve Yeniden Doğum Yolculuğu isimli beklenen kitap raflardaki yerini aldı. Kitapta bulunan sıra dışı konularla, anne adaylarının kafasında bulunan bir çok soru cevabını buluyor.

Op. Dr. Ayşe Duman, Kolay Doğum ve Yeniden Doğum Yolculuğu kitabında, yıllardır sürdürülen türlü algı oyunu ve operasyonlara rağmen, doğumun doğal bir süreç olduğunu anlatıyor.

“Kolay doğum nasıl mümkün olur?” sorusuna farklı cevapların arandığı kitapta;

- Adına "doğum" dediğimiz mucize yolculuğun önündeki engellerin nasıl kaldırılacağı,

- “En az 3 çocuk” beklentisi ve gerçekler,

- Anneliği tehdit eden başlıca durumlar,

- Anne adaylarının yanlış bilgi tuzağından nasıl kurtulabileceği,

- Annelik mahremiyetinin neden korunamadığı,

- Baba adaylarının nelere dikkat etmesi gerektiği,

- Kahkahalarla gülen çocuklara neden hasret kaldığımız,

- Dişi kuşun orijinal tasarımını kimlerin bozduğu,

- Anne yakınlarına düşen görevler, gibi doğumla ilgili bir çok soruya da cevap veriliyor.

 

“Kolay Doğum ve Yeniden Doğum Yolculuğu, insanımıza aile olmayı, anne olmayı, çocuk sevgisini yaşama hakkını hatırlatma gerekçesinin ürünü olarak ortaya çıkan bir eser” ifadesiyle kitabın gerekçesini açıklayan Op. Dr. Ayşe Duman, bütün ağrı ve algı söylemlerine karşın doğumun normal olduğunu, kolay olduğunu vurguluyor ve ekliyor: “Kolay Doğum mümkündür.”

Op. Dr. Ayşe Duman kadın ve aile kavramlarını ise şu cümlelerle özetliyor:

“Ruhundan ayrılmış, özünden koparılmış kadın, kendi bütünlüğünü koruyamadığı için aile bütünlüğü de bozuldu. Bu koparılış sadece kadını huzursuz yapmakla kalmadı. Tüm toplumun huzuru kaçtı. Özden ayrılış kadını mutsuz kılınca, kahkahalarla gülen çocuklara hasret kaldık.

Atalarımız, “yuvayı dişi kuş yapar” demişlerdi. Ancak dişi kuşun orijinal tasarımı bozulduğu için, yapılan yuvalar en ufak bir rüzgarda dağıldı.”

Hasta hikayeleri ve yaşanmış örnekler ışığında hazırlanan kitapta, doğumla ilgili anne adayları için önemli ipuçları bulunuyor. 9 ana bölümden oluşan kitapta, doğumla ilgili olaylar, sebep-sonuç ilişkisi içerisinde ele alınmış.

 

Kolay Doğum ve Yeniden Doğum Yolculuğu

Teknik Özellikler

Kitabın Adı               : Kolay Doğum ve Yeniden Doğum Yolculuğu

Yazarı                                    : Op. Dr. Ayşe Duman                                 

Yayınevi                    : Hayat Yayın Grubu

Yayın Editörü           : Selami Türkoğlu – Semih Kavak

Türü                          : Sağlık

Sayfası                       : 258

Ebat                           : 13,5 x 21

 
Op. Dr. Ayşe Duman Hakkında

31 Ocak 1966 tarihinde, İstanbul Süleymaniye’de dünyaya geldi. 1984 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başlayan Duman, eğitiminin 2. yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne nakil yaptırdı ve 1990 yılında aynı okuldan mezun oldu. 1990-1996 yılları arasında Süleymaniye Doğumevi’nde uzmanlık eğitimini aldı. Aynı hastanede baş asistanlık görevinde bulundu. Daha sonra, çeşitli hastanelerde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yaptı. 1997 yılında kendi muayenehanesini açarak hasta kabulüne başladı.

Üyesi olduğu Yeryüzü Doktorları başta olmak üzere çeşitli STK’ların “insani yardım” projeleri kapsamında Afrikalı kadınların sağlık çalışmalarında aktif görevler aldı.

Bunun yanında; çeşitli kadın kuruluşları ve yerel yönetimlerin düzenlediği seminerlere iştirak ederek “doğum” üzerine eğitimler verdi. Son yıllarda “Kadın Sağlığına Holistik Yaklaşım” farkındalığı ile kadınlara verdiği hizmet alanını genişleten Duman, “Dikey Doğum Koltuğu” projesini geliştirerek, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından bir çok ödüle layık görüldü.

Ruh-beden-zihin bütünlüğünde Kadınlığın Keşfi ve Kolay Doğum isimli iki kitabı yayımlanan Op. Dr. Ayşe Duman; EFT, hipnoz, imajinasyon ve dua gibi zihinsel iyileşme tekniklerini kadın sağlığı, doğum, kadın cinsel işlev bozukluklarında etkin ve güvenli bir şekilde kullandı. Geride kalan 10 yılda Kadın Sağlığına Holistik Yaklaşımı ile ön plana çıkan Duman, zihinsel iyileşme teknikleriyle binlerce kadına destek oldu.

Hâlen İstanbul Üsküdar’daki muayenehanesinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak faaliyetlerine devam eden Op. Dr. Ayşe Duman, her türlü kadın sağlığı sorununa holistik yaklaşımla hizmet vermeye devam etmektedir. Op. Dr. Ayşe Duman, Ömer ve Zeynep’in annesidir.


 Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim