D Vitamini 

Sürekli olarak kas ağrısı çekenlerdenseniz, vücudunuzda ciddi şekilde D vitamini eksikliği ihtimaliniz olabilir. Kapsül ya da yiyeceklerden alınan D vitaminini güneşlenerek de alabilirsiniz. Güneşten gelen D vitamini, kemik erimesine yol açan bir hormon olan paratiroid hormonun salgılanmasını önlüyor. Güneş ışınlarının eskisi kadar pozitif olmadığı doğrudur ama gün içinde yüzünüzü birkaç dakika güneşe dönmenin zararını değil yararını görürsünüz.


Papatya

Papatya, doğal sakinleştirici olarak bilinen bir çay. Hatta yüzyıllardır birçok kültürde tedavi amaçlı kullanılıyor. Uykuya geçişi kolaylaştırmak, stresi azaltmak gibi olumlu etkilerinin yanı sıra kas ağrılarını da hafifletiyor. Ancak papatya çayı, kan inceltici ilaç kullananlar için tavsiye edilmiyor.


Vişne Suyu

Kasları rahatlatmanın en lezzetli yollarından biri vişne suyu tüketmektir. Uzun mesafe koşucusu ya da ağır vücut geliştirme egzersizi yapan kişiler kas zayıflığının önüne geçmek ve ağrıları en aza indirgemek için vişne suyunu hayatın bir parçası haline getirirler. Vişnenin hücre yenileyici özelliği hasar görmüş kas dokularınızı en çabuk şekilde onararak daha sağlam bir kas sistemi ortaya çıkarıyor. Antosiyanin açısından zengin bir içeriğe sahip olan vişne, kolesterolü ve kan şekerini düşürmesiyle de oldukça faydalı bir içecek.


Magnezyum

Magnezyum, sinirleri ve kasları gevşetiyor. Ayrıca kemik zayıflığı, sürekli yaşanan baş ağrıları, kan şekeri dengesizliği, yüksek kan basıncı, kas zayıflığı ve çarpıntı için önerilen mineraller arasında yer alıyor. Günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılarken tabletlerin yanı sıra bazı önemli besinlerden de faydalanabileceğinizi unutmayın. En fazla magnezyuma sahip besinler; muz, badem, baklagiller ve esmer pirinç.


Dinlenmek Şart

Düzenli uyku ve doğru beslenme kasları gevşetmek ve vücudu dinlendirmek için en önemli iki unsur. Uyuduğunuz yatağın boyun ve bel bölgenizi zor durumda bırakmadığından emin olmalısınız. Aynı şekilde yastık seçimi de oldukça önemlidir. Kaliteli bir uyku için yatış pozisyonunuza dikkat ederek boynunuzu en iyi şekilde destekleyecek olan yastıkları tercih etmeniz gerekiyor. Böylece kas dokularınıza iyilik yapmış olacaksınız.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim