Etkinlikte konuşan Tıbbi Onkoloji Bölümü Başkanı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Aykan, “Kanserin en büyük sebebi sigara kullanımıdır, sigaradan uzak durun” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır’ın yanı sıra sanatçı Ferda Anıl Yarkın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte sanatçı Ferda Anıl Yarkın şarkılarıyla vatandaşlara büyük moral verirken, program öncesinde havaya bırakılan yüzlerce “Umut Balonu” ile de moralin kanserdeki önemine dikkat çekilerek, kanseri yenmenin mümkün olduğunun mesajı verildi.

“Tarama testleriyle erken tanı artık mümkün”

Tarama testleriyle erken tanının mümkün olduğunu anlatan Dr. Aykan, “Tarama testleri belli bir yaştan sonra yapılması gereken testlerdir. 4 çeşit kanseri bu testlerle tanımamız mümkün. Bunların başında meme kanseri geliyor.

40 yaşından sonra yıl da bir kez meme grafiği ve ultrason önerilmekte. İkincisi kolon kanseri, bu da demek oluyor ki 50 yaşından itibaren endoskopi kontrolüne girilmesi gerekiyor.

Bu erken tanı testlerinin devreye girmesiyle hastalarımızın daha uzun ömürlü olacaklar” diye konuştu.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA

Editör: TE Bilisim