İşte Uluslararası bir başarı hikayesi 

İlk Önce 16 Yaşındaki kızının başında ayrılmayan babası Muhammed Abdel Hamza bizi kapıda karşılıyor. Bir gün önce kızının doğum gününü de hastanede kutladıklarını, ameliyattan sonra kızının ilk kez bacaklarını hissettiğini söyleyerek bizi memnuniyetle karşıladı.

Hastanın babası ve refakatçisi; “Kızım doğuştan omurilik zedelenmesi probleminden dolayı yürüyemiyor. Biz daha önce bir Arap ülkesinde ameliyatı yaptık. Ama kızımızda bir düzelme olmadı. Sağlık sektöründe Türkiye’nin iyi olduğunu duyduk.  İstanbul’da doktor olan Ürdünlü bir arkadaşımız var. Ona kızımın durumunu anlattım ve iyi bir hastane ve doktor bulmasını rica ettim. Sağ olsun o da bize Avrasya Hastaneler Grubunu tavsiye etti. Biz de gelip gördük ve kızımın ameliyatını yapacak olan Doç.Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu hocamız ile konuştuk. Kendisi kızımı muayene ettikten sonra Ameliyatın komplike ve zor bir müdahale olduğunu ama kendi bilgi birikimi, tecrübesi ve hastanenin donanımı ile bu ameliyatı yapabileceklerini ifade etti. Biz de hocamıza ve hastaneye güvenerek ameliyatı yapın dedik. Kızım daha önce dizden aşağı bacaklarını hissetmiyordu. Bu başarılı ameliyattan sonra                                                 hissettiğini söylediği an hepimiz çok mutlu olduk. İnşallah çok yakın zamanda burada şifa bulmuş olarak memleketimize gideceğiz ve 3 ay sonra kontrole geldiğimiz zaman daha da iyileşmiş olarak sizinle görüşmek isteriz” dedi. (gülümseme)

 

 

 

Güler yüzlü hasta Hala Muhammed, Avrasya  Hastanelerinden çok memnun       

Tercümanlığımızı ‘da Ürdünlü bir doktor yaptı. İlk olarak hasta Hala Muhammed’in sağlığını, memnun ve mutlu olup olmadığını sorduk. Kendisi her şeyin çok iyi gittiğini ifade ederek bize hoş geldiniz dedi.                                                    

İlk sorumuz şu oldu Hala sen daha önce yurt dışında bir ameliyat geçirdiğin halde başarılı olamamış burada ameliyat oldun nasıl geçti bize neler söylenmek istersin?

Öncelikle ilk girdiğimiz andan bu yana bize güler yüzlerini eksik etmeyen doktorumuza, hemşirelere ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. Beni ameliyat eden doktorum Doç. Dr.Çetin Ayhan Evliyaoğlu’da bize bir doktor gibi değil samimi bir arkadaş gibi davrandı. Ameliyatımdan önce dizden aşağı ayaklarımı hissedemiyordum. Ama ameliyattan sonra artık hissediyorum. Bu da beni çok mutlu etti.

Hala seni fazla yormak istemeyiz peki Avrasya hastanesini nasıl buldun?         

Gerçekten hastane çok temiz ve bütün çalışanlar hasta psikolojisinden anlıyorlar. Doktorum başta olmak üzere benimle ilgilenen hemşire ve hasta bakıcılar başta olmak üzere hepsine sizin aracılığınız ile teşekkür ederim. Artık sağlığımız ile alakalı sürekli buraya kontrole geleceğiz, size de  çok teşekkür ederim.

Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu ile de konuştuk ve Hastanın sağlık durumu ile alakalı bilgi vermesini istedik Hocam Iraklı hastanızın ameliyatı ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

Hastamız 16 yaşında. Doğuştan omuriliğinde zedelenme olduğu için birçok sorunu aynı anda yaşıyordu. Daha önce yurt dışında doğum sonrası bir ameliyat yapılmış ancak tam yeterli olamamış ve kızımızın ağrıları büyüdükçe daha artmış idrar tutamama, sorunu vardı ve dizden aşağı ayakları tutmuyordu. Yürümede ciddi sorun yaşadığı için ortopedik olarak ayaklarından bir dizi operasyon geçirmişti.   İlk önce sağlıklı ve doğru bir teşhis koyarak hasta ve babasını bilgi sahibi yaptık. Meslek hayatımda daha önce buna benzer sayısız ameliyat yaptığımızı söyleyerek bu ameliyatı da yapabiliriz dedim. Baba ve kız bu önerimi kabul ettikten sonra ekibimle beraber 8 saat süren zorlu bir ameliyat yaptık. Ameliyattan kısa süre sonra hastamız daha önce hissetmediğini ifade ettiği dizden aşağı ayaklarını hissettiğini söyledi. Kızımızın ameliyat öncesi var olan birçok sorunu başarılı ameliyattan sonra ortadan kalktı.           

Peki hocam bu tür riskli ve zor ameliyatlarda hastanenin medikal alet  stoğu ve tecrübeli hekim faktörü ne kadar önem arz ediyor ?

Omurilik ameliyatları genel olarak riskli ve zor ameliyatlardır. Doğuştan omurilik gelişiminde kusurlu olan hastalarda omurilik ve sinirlerin anatomik yapısı da değişmiştir. İşlevsiz ve yapışık doku artığı kısımların normal sağlıklı çalışan omurilik ve sinir dokularından temizlenmesi oldukça hassas riskli, dikkat, tecrübe ve sabır isteyen bir işlemdir. Burada sağlam omurilik ve sinir işlevlerine zarar vermeden yapışıklıkları açıp işlevsiz kısımları temizleyerek omuriliğin gerginliğinin azaltılarak normal fonksiyonlarına dönmesini sağlamak temel amaçtır. Bunun için adeta bir bomba imha uzmanı gibi dikkatlice ince hassas ve özenli bir cerrahi uygulamak gerekir çünkü yanlış bir işlem hastada ağır kayıplara yol açabilir. Bu ameliyat özel anestezi uygulaması altında gerekli nöromonitorizasyon alet ve ekibi kullanılarak mikroskop altında mikrocerrahi ile milim milim uğraşılarak yapılmıştır.Bu nedenle cerrahi bilgi ve tecrübenin yanında uygun ekipmanın kullanılması çok önemlidir.

Op.Dr.Hüseyin Urlu Yurt dışından gelen hastamıza da  şifa sunmuş olmaktan dolayı  çok mutluyuz dedi

Avrasya Sağlık Grubu Hastaneleri olarak yurt dışı hastalarımıza hizmet edecek  bir servisi hizmete sunduk. Bir çok ülke de hastalarımız var.Irak’ın başkenti Bağdat’tan gelen hastamız Hala kızımız da hekim arkadaşım Doç.Dr.Çetin Ayhan Evliyaoğlu’nun ellerinde şifa bulduğu için kurum olarak hepimiz çok mutluyuz. Şifa Kapınız sözümüz gereği hastalarımıza şifa sunmaya devam  ediyoruz dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim