Şahsın devam eden bir davadan dolayı araması bulunduğu için Hastane ve otellerin TC.numaraları ile hasta ve müşteri isimlerini kural gereği emniyet güçlerine bildirilmesi sonucu hastaneye gelen Polislere teslim edilen hastanın durumu yakınlarını isyan ettirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

İstanbul Times Haber Ajansı
(İTHA) muhabirlerinin hastane başhekimi ile yaptığı konuşmada başhekim'in “Hemoroid ameliyatı olan  hastaları bir gün sonra evine gönderiyoruz” sözlerine,Hasta’nın kardeşi Tayfun Köse ise bu duruma sert bir şekilde tepki göstererek şunları söyledi ”Bizim hastamız eve değil ilk önce polis karakolundaki nezarethaneye gönderildi ve burada kanaması davam ettiği halde saatlerce bekletildi.

Hepimiz ülkemizdeki nezarethanelerin fiziki durumunu biliyoruz. Bırakan 10 saatlik ameliyat olan birisi için sağlıklı insanlar için bile uygun yerler değil. 

Biz aile olarak kardeşimizin bir iftiraya kurban edilmek istendiğini biliyoruz, ama bir an suçlu olduğunu  düşünürsek bile görevi hastalarının sağlığını korumak olan Echomar Ataköy Hastanesi Hemoroid ameliyatı olan hastaları bir gün sonra evine gönderiyoruz diyerek bizimle adeta dalga geçmiştir.

Bizim hastamız eve değil cezaevine gönderilmiştir. Makam mevki sahibi paşalar yıllarca hastanelerde yatarken bizim kardeşimizin kanamasının durması için Polis’e iki gün veya üç gün hastanede kalması gerekir siz buraya iki nöbetçi polis bırakın deseydi bugün bizim hiçbir şeye itirazımız olmayacaktı.

Kardeşimizin cezaevi şartlarında sağlıklı bir şekilde iyileşeceğini kimse söyleyemez. Dayımız aynı hastalıktan ameliyat olmuştu yarası mikrop kaptı yıllardır bu sıkıntıyı çekiyor. Kardeşimizde oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununda Echomar Ataköy Hastanesi sorumludur''  
şeklinde 
konuşarak doktorların Hipokrat yeminlerine sadık kalmadıklarını iddia etti.

Ameliyatlı bir şekilde Polis arabasına bindirilen Ömer Köse’nin annesi aracın önüne geçip beni ezin oğlumu öyle cezaevine götürün feryadı yürekleri sızlattı.

Hasta yakınları hep bir ağızdan bizim kardeşimiz eğer suçlu çıkarsa elbette adalet cezasını verecek ve biz de şeriatın kestiği parmak acımaz diyeceğiz.

Ama yeni ameliyat ettikleri bir hastayı bir gün sonra zaten eve gönderiyorduk denilerek ev ortamı ile cezaevi ortamının aynı olduğunu ima eden hastane idarecilerinin ve bu kararı veren doktor’a karşı kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacayıp, hastaneyide sağlık bakanlığına da şikayet edeceğiz dediler.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

Editör: TE Bilisim