Kurum içi bilgi paylaşımı her Cuma Saat 16.30 da Avrasya Konferans Salonunda

Kurulduğu  günden bu yana onkoloji alanında tıbbi medikal araç gereç kalitesi ve işinin ehli hekimleri bünyesinde barındıran sayılı özel sağlık kurumların dan birisi olan Avrasya Hospital’in başarılı hekimlerinden Doç.Dr.Mahmut İlhan yaptığı sunumda dünyada bilinen 27 çeşit kanser türü olduğunu açıkladı. Kansere yakalananların  % 65’inin hayatını bu hastalığa bağlı olarak kaybettiğini ifade etti.

İstanbul  Times Haber Merkezi/ Mehmet Osmanoğlu

Doç.İlhan,dünyada kanser teşhisi koyulan insan sayısı 2012  verilerine göre İstanbul nüfusuna eşit  olduğunu söyledi
Dünya sağlık otoritelerinin yaptığı çalışmalarda 2025 de kanser hastası sayısının daha da çok artacağını belirten  Mahmut İlhan,en çok görülen 3 çeşit kanser türünü ise şöyle ifade  etti;  
                        
2012 dünya verilerine göre  1.820.000 kişinin Akciğer kanseri ,1.670.000  kişinin  mide  kanseri,
1.360. 000 kişinin de kalın bağırsak kanseri olduğu ile alakalı elde bir veri olduğunu ifade eden Doç.Dr.Mahmut İlhan bütün kanserlerin % 30’unun da  sigara’dan kaynaklandığını söyledi.

Kanseri tetikleyen etkenler
 
Hepatit B nin yaygın olduğu yerlerde kanser türlerinin de yaygın olduğu ifade dilen sunumda katılımcılara kanser ile alakalı yararlı bilgiler verildi.  Kanserin tetikleyen etmenlerin başında Sigara                                                                                                                                                                                                                                                                         %  30,yetersiz beslenme ve hareketsizliğin neden olduğu vurgulandı. Sebze ve meyve tüketimi azalırsa kanser’e yakalanma şansı daha yüksektir. Şeker ve yağ tüketimi artar hareketli bir yaşamınız yok ise kansere yakalanma şansınız çok olur.
 
Bu haftanın konuşmacısı Doç.Dr.Mahmut İlhan konuşmasını “Sağlıklı besleniyorsanız ve sigara içmiyorsanız % 30 daha az kanser’e yakalanırsınız” sözü ile tamamladı.
 
Kanser  hastaları hem Avrasya Hospital’e hem de Doç.Dr. Mahmut İlhan’a teşekkür etti
 
Avrasya Hospital Cuma sağlık sohbetlerine iştirak eden bazı kanser hastaları ve yakınları da hem kurum olarak Avrasya’nın onkoloji alet edavat konusunda donanımlı olduğunu hem de medikal kadronun dünyadaki gelişmeleri anında takip ettiklerini ifade ederek hasta olarak bu durumdan istifade ettiklerini söylediler.
 
Hastane yönetimi ve diğer doktorlar kurum içi bilgilendirme toplantılarından çok memnun
 
Sunumu yapan hekim çalışmasını bitirdikten sonra toplantıya katılan diğer hekimlerinde kendi alanları ile alakalı kısa bilgiler vererek ana konuşmacıya katkı yapmaları da etkinliğe ayrı bir renk ve güzellik kattığı gözden kaçmadı.
 
Avrasya’nın hekimleri yaptıkları konuşmalarının arasına serpiştirdikleri nükteleri ile de ortama güzellik katmasını bildiler.
 
Kapanış konuşması yönetim kurulu başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu’dan
 
Gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’in sorduğu “Avrasya Hospital olarak bütün branşlarınızda iddialısınız. Ama en çok onkoloji ile alakalı adınızdan sıkça özel sağlık kurumları içinde söz ettiriyorsunuz sorusuna ise şu cevabı verdi “Öncelikle bugün  burada bize güzel bir sunum yapan Doç.Dr.Mahmut İlhan Hocam’a ve katkıları ile çalışmaya renk katan  bütün hekimlerimize ve hastalarımıza teşekkür ederim” dedi.  Opr.Urlu konuşmasına şöyle devam etti “geçen sene onkoloji için  3.500.000 Amerika doları ödeme yaparak cihaz satın aldık. Ülkemizin önemli hocalarını kurumumuza kazandırdık. Bizim sloganımız zaten “Hiçbir Şey İnsan ve Sağlık Kadar Önemli Değildir”
 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
Editör: TE Bilisim