• Diş teli tedavisi aldıktan sonra yapmanız gerekenlerle başlayalım. Bildiğiniz üzere diş teli tedavisi zahmetli bir iştir ve bu süreçte hastanın son derece dikkatli olması gerekmektedir. Öncelikle hasta ağız ve diş bakımına olduğundan iki kat fazla önem göstermelidir.

Eğer ki bu durum atlanırsa diş telleri ile dişler arasında kalan boşluğa bakteri ve yemek artıkları birikir ve bu durumda bu kirler dişleri çürütebilir. Bu durum ise çoğu hastanın en çok şikayet ettiği durumdur. Dişlerinizin hem sıra sağlığı hem de çürüklerden uzak kalması için ve diş telleriniz ile dişleriniz arasının bakteri yuvası olmaması için diş tellerinizin hijyenine dikkat etmek durumundasınız.


• Bir diğer etken ise yapışkan, sert yiyeceklerden ve asitli içeceklerden uzak durmaktır. Bildiğiniz üzere dişleriniz bile asitli içeceklerden olumsuz etkilenmekte, aşınmakta ve zarar görmektedir.

Peki bu durumun diş telleri üzerindeki etkisini hiç düşündünüz mü? Asitli içecekler diş tellerinin de yapısını bozabilmekte, sırayı olmaması gereken bir düzene getirebilmektedir. Bu yüzden asitli içecek tüketimi diş teli süresince azaltılmalı, mümkünse sıfıra indirilmelidir. Bir diğer kısım ise yapışkan ve sert yiyeceklerden uzak durmaktır. Bunu anlatmaya fazla gerek yok sanırım.

iş telleri hassas bir yapıda bulunmaktadır. Sert cisimleri ısırırken veya yapışkan cisimleri yapıştığı yerden çıkarırken fiziksel hasarla diş tellerinin yapısını bozabilirsiniz. Bu yüzden bunlardan ne kadar kaçınırsanız sizin için o kadar iyidir.


• Diğer bir konu ise spor yaparken veya atletik birer eylem gerçekleştirirken diş tellerinizi koruma adına ağzınıza koruyucu apareyler takmanızdır.

Bu maddemiz üstteki sert cisimler konusuna çok benzer. Spor ve atletik işlemler fiziksel hasara yol açabilir. Bu yüzden diş telleriniz de zarar görebilir. Diş tellerinizin sağlığıı için apareyler takmanız gerekmektedir. Diş telleri hakkında esktra bilgi için Alpdent’in önerilen sayfasını ziyaret edebilirsiniz

Editör: TE Bilisim