Binlerce ailenin katılımı ile Batı Trakya Spor Kulübü Tesislerinde gerçekleştirilen 10. yıl şenliklerine çocukların kahkahaları damga vurdu. 

Ferdi TÜRK- İstanbul Times Haber Merkezi 

Op.Dr.Hüseyin Urlu önderliğinde 10 yıl önce 1999’da Zeytinburnu ilçesinde kurulan ilk ruhsatlı Onkoloji birimini açan ve tam teşekküllü özel hastaneler içinde yer alan Avrasya Hospital, sosyal ve kültürel faaliyetlere verdiği önem ve sağlık alanında yakaladığı başarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor.  

Her yıl başarılı çalışmalarıyla ve yaptığı birbirinden renkli etkinlikleriyle gündeme gelen Avrasya Hospital,  kuruluşunun 10. yılında farklı bir organizasyona imza atarak bünyesinde doğan çocuklarla 10. yılını kutladı. 

Batı Trakya Spor Kulübü Tesislerinde yapılan şenliklere binlerce aile katılırken, Avrasya’da doğan çocuklar yapılan çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla gönüllerince eğlendiler. 

Onlar da Avrasya İle Birlikte Büyüdü! 

Avrasya Hospital 10 yıllık süreçte yaklaşık 15- 20 bin çocuğun dünyaya geldiği Zeytinburnu’nda doğan her 10 çocuktan 8’inin doğumunu gerçekleştiği belirtilerek  bu alanda kırılması zor bir rekora ulaşmış durumda.  

Geleceğin Türkiye'sini oluşturan sağlıklı çocukların dünyaya gelmesinde ve sağlıklı büyümesinde, modern tıbbın verdiği tüm imkanları sonuna kadar kullanan Avrasya Hospital’ın Yönetim Kurulu Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu etkinliklerde yaptığı konuşmasında çocuk sağlığına dikkat çekerek,  

“Kurulduğumuzdan bugüne her zaman en iyiyi hedefleyen bir Hastane olarak ilkleri yapmayı seviyoruz. İnsan odaklı çalışmalarımızda toplum yararına olan bütün güzel faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz. İyi bir toplumun oluşmasında gelecek nesillerin önemini çok iyi bildiğimiz için her şeyden önce çocuklara büyük önem veriyoruz.

Hastanemiz ilk kurulduğunda biz hastalarımızı “en önemli bakım anne karnında olan dönemde yapılan yatırım ve bakımdır” diye bir slogan kullandık.

Bu gerçekten çok önemli bir çocuk eğer 6 aylık doğarsa yaşamıyor, 7 aylık doğarsa hayatta kalabilmesi için kuvöz gerekiyor, bu bakımı dışarıda yaptığınız zaman birde bakıyorsunuz her gün binlerde lira harcamak gerekiyor ama bu çocuğun anne karnındaki bakımı çok daha ekonomik ve kolay oluyor. Yani bir çocuğun en iyi gelişimi sadece anne karnında olabiliyor.

Bu nedenle hastanemiz her zaman çocuk bakına ve gelişimine önem vermeye özen gösteriyor.

Bugün burada 10 yıllık süreçte doğumunu gerçekleştirdiğimiz çocukları bir araya getirerek, onların tanışmasını ve kaynaşmasını istedik.  

Hastanemize bugüne kadar göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı Zeytinburnu Kaymakamlığına, Zeytinburnu Belediyesine, Zeytinburnu İlçe Sağlık Müdürlüğüne ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.  

Avrasya Hospital Kardeşliğini Kurdular 

1999’dan bugüne Avrasya Hospital’da dünyaya gelen çocukların tanışması, kaynaşması ve gönüllerince eğlenecekleri bir gün geçirmeleri için bütün imkanları seferber eden Avrasya Hospital yönetimi “Avrasya Hospital Kardeşliği’ni” kurmayı başardı.  

Şenliklere katılan binlerce çocuğun tanışmasını ve kaynaşmasını sağlayan Avrasya Hospital Hastanesi Baş Hekimi Türkan Uslu, yaptığı konuşmada çocukların gelişimine  dikkat çekti. 

Uslu yaptığı açıklamada,

“İyi bir gelecek nesil için çocukların gelişimine büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar Avrasya Hospital her zaman farklı aktiviteleri yaptı ve yönetti. Bu kez özel bir aktiviteye imza atmayı istedik hastanemizde dünyaya gelmiş olan çocukları bir araya getirdikve  olarla yeniden buluşup “ Avrasya Hospital Kardeşliği’ni” oluşturduk. 

Bu kardeşlik her yıl yapacağımız kutlamalarla gelenek haline gelecektir. 

Avrasya Hospital sadece Zeytinburnu halkına değil İstanbul, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden gelen hastalara da hizmet vermekte. 

10 yıllık süreçte yaptığımız başarılı çalışmaların karşılığında bir çok ödüle layık görüldük.  

Bugüne kadar hastanemize sayısız plaket verildi. En son 31 mayıs 2009 tarihinde Tüketici Akademisi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre kalite ve inovasyon uygulamalarında örnek teşkil eden markalara verilen '' AB Kalite Ödülü'' hastanemize verildi.

Ödül Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından Yönetim Kurulu Başkanımız Opr.Dr.Hüseyin Urlu’ya taktim edildi. 

Hastanemiz bünyesinde bulunan bütün branşlar da iddialıyız. Amacımız yakaladığımız bu kaliteli hizmet çıtasını daha yükseklere çıkararak hastalarımıza en iyi hizmeti vermektir.”Dedi.  

Avrasya Çocukları 17 Haziran'da Buluştu. 

Binlerce ailenin davet edildiği kutlamalar çerçevesinde çeşitli yarışmalar, hediyeler, animasyonlar ve ikramlarla görsel şölen havasında bir kutlama yapıldı. 

Ayrıca Etkinlikte Kanaltürk, Nestle Nesquik, Meysu, Bugün Gazetesi, Wenice Kids, Sagra ve Lido Su standları ile çeşitli ikram ve hediyelerle güne renk kattılar.

Şölen Delta FM'den canlı yayınlanarak tüm Türkiye de canlı olarak dinlemiş oldu.  

Avrasya Hospital doktorları tarafından çocuklara bisiklet hediye edilirken, düzenlenen yarışmalarda başarılı olan çocuklara çeşitli, hediyeler verildi. 

Şenliklerde gönüllerince eğlenen çocukların kahkaha sesleri güne damgasını vurdu.  

Aileler yapılan şenliklerde çocukları bu şekilde mutlu etmeyi başaran Avrasya Hospital yönetimine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim