Gaziosmanpaşa Küçükköy Avrasya Hastanesi ilk tıp bayramını kutladı
15 Temmuz 2016 ‘a hasta kabulüne başlayan Avrasya  Hastanesi Gaziosmanpaşa yerleşkesi bu sene ilk kez tıp bayramı kutladı. Gaziosmanpaşa Belediye başkanı Hasan Tahsin Usta ‘nın da yoğun programına rağmen ilçesine değer katan Avrasya Hastanesi hekimler ile 14 Mart Tıp bayramını kutlamak için hastaneye geldi.

Başkan Hasan Tahsin Usta Avrasya Hastanesi ile Gurur Duyuyoruz
Başkan Usta yaptığı konuşma’da Avrasya Sağlık Grubunun ilçesine ciddi bir  hastane yatırımı kazandırdığı için mutlu olduğunu ifade  ederek ilçemiz sağlık üssü olacak. Şu an 11 tane hastanemiz var.
Biz çok hastane olmasından rahatsız değiliz. Rekabet demek daha kaliteli hizmetin daha uygun bedellerle halka sunulması demektir.
Yerel yönetim olarak kendilerinin de sağlık  kuruluşlarının birinci önceliğinin halka hizmet sunmak olduğunu ifade eden başkan Usta Hastanenin kurucusu Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr .Hüseyin Urlu nezdinde bütün hekimlerin ve hastane çalışanlarının 14 Mart tıp bayramını kutladı.

Her şey hata ve yakınları için
Op.Dr.Hüseyin Urlu’da yaptığı konuşma’da hepimizin en öncelikli görevi halkımıza kaliteli ve doğru sağlık hizmeti sunmaktır dedi.  Bugün Avrasya Gaziosmanpaşa yerleşkesinde  ilk 14 Mart Tıp bayramımızı kutluyoruz. İnşallah hekimlere ve sağlık çalışanlarına ülkemizin neresinde olursa olsun şiddetin son bulmasını  temenni ediyorum. Hepinizin 14 Mart Tıp bayramını tebrik ederim dedi. Op.Dr.Urlu Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’ya çiçek takdimi yaptı. Daha sonra bütün hekimlere birbirinden güzel orkideler verildi. Tören sonrası kokteyl ile devam eden program neşe içinde devam etti. Hüseyin Urlu sanatçılarla şarkı da söyledi.
Başhekim Prof.Dr.Metin Manisalı, ve Hastanenin medikal direktör yardımcısı ve acil hekimi Dr.Hamdi Kocahmet başta olmak üzere doktorlar ve hemşireler adına çalışanlar kısa birer konuşma yaptı.      

Sınav Temel Liseleri Kurucusu Hasan Mutlu 14 Mart Tıp Bayramını kutladı
Annesi hastanede tedavi gören CHP Bayrampaşa ilçe başkanı ve Sınav Temel Liselerinin kurucusu Hasan Mutlu’dayaptığı konuşmada şunları söyledi “Şu an buraya bir siyasetçi olarak değil anneme refakat eden bir refakatçi olarak geldim. Hastane’nin fiziki yapısı, hekim ve çalışanların sıcak ilgisi ve güler yüzleri bizim için çok önemli. Burası bizim evimiz gibi bizimle ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. Biz eğitimciler için 24 Kasım öğretmenler günü ne anlam ifade ediyorsa sizin içinde 14 Mart’ın aynı şeyi ifade ettiğini düşünüyorum. Hepinizin 14 Mart Tıp bayramını tebrik ederim” dedi. Sanatçı, Özge Doğru ve Ünsal, sevilen  şarkılarını doktor ve hastane  çalışanları için söyledi.
Zeytinburnu Avrasya Hastanesi’de tıp bayramını kutladı


Tıp Bayramı Nedir ?  
Tıp Bayramı, her Mart ayının 14‘ünde                  kutlanan, Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür
14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk
cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır.
İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir.
O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti.
Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.
1929-1937 yılları arasında 12 Mayıs günü Tıp Bayramı olarak kutlandı.
Bu tarih, Bursa'daki Yıldırım Darüşşifası'nda ilk Türkçe tıp derslerinin başladığı tarih olarak kabul edildiği için Tıp Bayramı yapıldı.
Ancak zamanla bu uygulamadan vazgeçildi ve yeniden 14 Mart Tıp Bayramı oldu.
1976'dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart'ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta ve bu hafta Tıp Haftası olarak kabul edilmektedir.
Dünyada benzer kutlamalar, farklı tarihlerde yapılmaktadır. Örneğin ABD'de ameliyatlarda genel anestezinin ilk defa kullanıldığı 30 Mart 1842 tarihinin yıldönümü; Hindistan'da ünlü doktor Bidhan Chandra Roy'un doğum (ve aynı zamanda ölüm) yıldönümü olan 1 Temmuz günü "Doktorlar Günü" olarak kutlanır.
 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim