Avrasya Hospital Sınırları aştı

  

IV.Uluslararası Sağlık Turizim Kongresi Holiday Inn.Airport Otelde yapıldı. Ülkemizin ilk özel sağlık kuruluşları içinde yer alan Avrasya Hospital’e ABD.den, Libya’dan,Kosova’dan, Yemen’den,  Ürdün,den,Bahreyn,den,Özbekistan’dan, İran’dan,İngiltere’den, Yunansitan’dan,Almanya’dan,Azerbaycan’dan,
Suriye’den,olmak üzere toplam  47 ülke den sağlık bakanlığı yetkilileri bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

 

Gün içinde uluslararası alanda çalışan bir çok kişinin sunduğu bildiriler ve yaptıkları buluşlar hakkında katılımcılara sunduğu bilgileri dinleyen 47 ülke sağlık banaklığı yetkilileri günün yorgunluğundan sonra Özel Hastaneler içinde bir tanesini ziyaret etmek istediklerini talep etmeleri ile Sağlık ve Turizim kongresini tertip eden şirket Avrasya Hospital’i seçiyor.

 

Akşam saatlerinde yabancı ülke sağlık bakanlık yetkililerinden oluşan heyetini başhekim yardımcısı Ali Güven Akıncı ve hastanenin genel koordinatörü İbrahim Urlu karşıladı. Başhekim yardımcısı Akıncı’ nın İngilizce olarak hastane hakkında katılımcılara kısa bir sunum yaptı.

 

Daha sonra Avrasya’nın kısa bir süre önce hizmete aldığı MR.ve diğer medikal araçların kullanıldığı bölümlere ziyaretler yapıldı. Yabancı sağlık heyeti son model medikal araç ve gereçlere hayran  kaldılar.

 

Eski Ürdün Sağlık Bakanı ve Milletvekili Dr.Mahmut Sheyyab Avrasya’ya hayran kaldı

 

Gazetemizin eski Ürdün sağlık bakanı Dr.Mahmut Sheyyab’a sorduğu Avrasya Hospital’i nasıl buldunuz sorusuna şu cevabı verdi, her şeyden önce eski bir sağlık bakanı olarak hastanenin medikal  araç ve gereçleri hem çok yeni hem de bir çok araç ve gerecin hastaların hizmetine sunulmasını güzel bir hizmet olarak  görüyorum dedi. Dr.Sheyyab, Avrasya’nın fiziki olarak da çok uygun olduğunu belirttikten sonra Türkiye’de sağlık sektörürü çok ilerlemiş dedi.

 

Amerikalı Brian S Piper Avrasya çok güzel bir hastane dedi

 

Avrasya Hospital’i yakından inceleyen Amerikalı Brian S Piper gazetemiz muhabirine hastanenin bünyesinde hangi birimler var diye sordu. Muhabirimizin Mikro Cerrahi,Onkoloji,Yoğun bakım başta olmak üzere bir çok bölüm var demesi ile  hayretlerini gizlemeyen Piper’ e sorulan hastaneyi nasıl buldunuz sorusuna ise oldukça güzel ve temiz bir hastane ayrıca bir çok tıbbi cihazı da hastaların hizmetine sunmaları çok anlamlı dedi.

 

Bahreyn Krallığında Hassan Ali Jaber Al Nasser,Yemen’den Semir Rıza,ve Eczacı Ahmet Aklan ‘da yaptıkları açıklamalarda  Avrasya Hospital’in sağlığa büyük yatırımlar yaptığını ifade ettiler.

 

Avrasya Hsopital Başhekim Yardımcısı Ali Güven Akıncı

Türkiye son yıllarda  sağlık alanında oldukça gelişti ve büyüdü. Bugün hastanemize komşu ülkelerde bir çok hasta gelmektedir. Bundan sonra Türkiye içindeki hastalarımıza en iyi ve güzel hizmeti sunmanın yanında yeni ek binamızın tam anlamı ile faaliyete geçmesi ile  başta yakın komşu ülkelerimiz olmak üzere Uluslararası alanda da ciddi oranda hasta alabilmek için hastane yönetimi olarak var gücümüzle çalışıyoruz dedi.

 

İbrahim Urlu Amacımız Araysa Hospital’i iyi bir Uluslararası oyuncu yapmak dedi

 

Hastane genel koordinatörü İbrahim Urlu ise gazetemize yaptığı açıklamalarda şunları söyledi ; ‘Kurum olarak Sağlık Turizmine ilgi duymaktayız. Son yıllarda Türkiye olarak sağlık alanında ciddi mesafeler aldık. Ülke olarak aldığımız bu mesafeleri döviz getirisine çevirmek adına çalışıyoruz dedi”.

 

47 Ülke sağlık bakanlığı yetkililerine Florya Has Kral Hatay sofrasında akşam yemeği ikramı yapan Avrasya’nın yetkilileri konuklarına farklı bir akşam yaşattıkları için oldukça mutluydular.

 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim