Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Yiğit halkımız kaliteli sağlık hizmetin layıktır dedi.

İstanbul Times Tv olarak 3 hafta önce hasta kabulüne başlayan Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa yerleşkesinde görev yapan hekimler ile güzel söyleşiler yaptık.

İlk söyleşiyi Profesör Dr. Aytaç Yiğit ile yaptık

1985 de İstanbul Tıp Fakültesinde mezun olan Prof. Yiğit Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzun yıllar Nöroloji bölümünde hizmet verdi.

Avrasya Gaziosmanpaşa Küçükköy Hastanesi’nin fiziki yapısını, medikal araç ve gereçlerin kalite ve fonksiyonel olmasının hastalara çok faydası olacağına inandığını ifade eden Prof. Yiğit bu kaliteli oluşumu sağlayan Opr. Dr. Hüseyin Urlu ve ekibini kutluyorum diyen Yiğit Epilepsi hastalığı ile alakalı da şunları söyledi.

Epilepsi Nöroloji de en sık görülen kronik hastalıklardan birisidir. Hastaların belirtileri nöbetler halinde geliyor. Nöbet bitince hasta eski haline geliyor. Beyinde meydana gelen bazı anormal elektriksel faaliyet sonuncuda olduğunu düşünüyoruz.

Epilepsi sık rastlanan bir hastalık. Bu hastaların 3’te biri ilaç bile kullanmadan düzelebiliyorlar.

Bir kısmı uygun ilaç kullanarak normal hayatına devam edebiliyor. Bir kısmı da ilaç kullandığı halde maalesef hastalık devam edebiliyor.

Hocam bu hastalık kimlerde olur?

Bu hastalık çocukluk çağında başlıyor. Ama şu an ileri yaşta başlayan epilepsi hastalığı ile de karşılaşmak mümkün.

Çocukluktan başlayan epilepsi kendiliğinden de geçebiliyor. Halk arasında buna havale de deniyor. Ateşli havaleler iyi seyirli olaylar olarak da adlandırılıyor.

Epilepsi hastaları kendilerine zarar verebiliyorlar mı? 

Epilepsi hastalarına gelen nöbetler genel de kendi kendine durur. Nöbet sırasında bilinç kaybı da olur. Kazaen kendisine zarar verebilir. Büyük epilepsi de hasta nefes alamaz dili tutmak ve ağzı açmak faydalı değildir.

Epilepsi hasta yakınlarının bu konuda önceden bilgi sahibi olmalarını tavsiye eden Prof Dr. Aytaç Yiğit hastaları Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa yerleşkesine davet ederek sorunlarına beraber çözmeye gayret edelim dedi.

İletişim için; 0212-612 00 00

Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Yerleşkesi Psikiyatri uzmanı Dr. Burak Berber

1975’de İzmir’de doğan Burak Berber Ege Tıp Fakültesinde 1997 mezun oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde çalıştı. Daha sonra Kızılay’da çalışan Berber, uzun senelerden beri Avrasya Hastanesi Zeytinburnu yerleşkesinde görev yaptı. Aynı zamanda bir üniversitede araştırma görevlisi olarak da çalışan Berber tecrübe ve bilgi birikimlerini Avrasya hastanesi hastaları ile paylaşıyor.

Uzman Dr. Burak Berker “Avrasya Gaziosmanpaşa muhteşem bir yer.” dedi.

Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa yerleşkesini sadece burada çalıştığım için değil bir vatandaş olarak da çok beğeniyorum ve takdir ediyorum. İddia ediyorum Türkiye’de ilk üç hastane içinde yer aldığına inanıyorum. Burada sadece binanın fiziki yapısı değil. Tıbbı araç gereçlerin donanımı, teknolojik alt yapı işinin uzmanı hekimler ile hastalara sunduğu imkanların çok iyi olduğunu görüyorum dedi.  

Dr. Burak Berker’e Toplumun psikolojisi nasıl sorusunu sorduk.

Ülkemizde son aylarda gerçekten çok büyük sorunlar yaşanıyor. İnsanlar ayaklarını bastığı yere sağlam basmak ister.

Toplum Temel güven duygusunu altından çekildiğini his etiği için şu an toplumda bir sıkıntı var.

Çünkü ülkemizde olağanüstü birçok şey yaşandı. Bu durum aşırı bir huzursuzluk, korku endişe ve güvensizlik içinde yaşamanın bir tezahürüdür.

Bu güvensizlik halkta, öfke, içe kapanma, gibi birçok sorunu yaratıyor.

Yöneticiler huzur ve güven ortamını sağlayıcı açıklamalar yaparak bunu gerçekten de başarmalıdır. Bu sosyolojik bir olaydır. Ve bunu yapacak olan kişi de politikacılardır.

Halk olarak bir birimiz ile sohbetler etmeliyiz, birbirimizi dinlemeliyiz.

Savaş jetleri her gün tepemizde alçak uçuş yapmadıkları için darbe günü yapılan alçak uçuşlar hepimizin psikolojisini olumsuz yönde etkiledi. Ortam uygun hale gelirse bu olumsuzlukların tesiri iki ay içinde geçer.

Toplumun Psikiyatristlere bakışı nasıl halk arasında:

Bundan 10 veya 12 sene önce toplum psikiyatriste gidenlere farklı gözle bakardı. Ancak bu durum şu an gayet normal şekilde algılanıyor. Bize gelip nefes alamıyorum diyen çok kişi var. Bizden Psikolojik destek almaya gelmeye karar vermek sorunun yarı yarıya çözümüne katkıda bulunmaktır.

Psikiyatriste gelen kişinin kendi rızası ile gelmesi çok önemlidir. Başkasının isteği ve zoru ile gelmesi doğru bir şey değildir. İletişim: 0212-612 00 00

Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. Serdar Fırat

1963 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesinde 1987’de mezun oldu.

Şişli Etfal Hastanesi çocuk bölümünde çalıştı. 12 yıl muayenehane çalıştırdı. Daha sonra Tıp Merkezlerinde çalıştı.  Şu an da Avrasya Hastanesi  Gaziosmanpaşa yerleşkesinde çalışıyorum. Burası Urlu ailesinin ustalık eseri. Aile özel hastaneler konusunda çok tecrübeli. A Kalite bir hastane yapan grup çalışan memnuniyetini de üst sırada tutmak için çalışıyor.

Yaz aylarında çocuklarda en çok hangi hastalık var? 

Gastroenterit, isal kusmalar, ateşlenme vs. gibi hastalıklar daha çok olur.

Beslenme konusunda çocuklara ne yapmalıyız?

Şu an çocuklarda obeziteye ciddi bir eğilim var. Fastfood alışkanlığı kilo için iyi değil. Ebeveynler yedikleri yemekler ile örnek olmalıdır. Bir baba olarak ben süt içmek istemememe rağmen sadece çocuğuma örnek olmak için süt içtim.  Anne baba kendi yapmadığı bir şeyi çocuğuna söylese etkili olmaz. Ebeveynler çocuklarının aşılarına ve sağlık sorunlarına dikkat etmelidirler.

Aşı yapalım mı?

Bazı aşılarda zararlı olabilecek maddeler önceki dönemlerde tespit edilmiştir. Ama şu an aşılarda zararlı madde yok. Çocuklarda sağlık bakanlığının istediği aşıları mutlaka yapmalıyız.  Avrasya sağlık grubundan iyi bir hizmet vereceğime inanıyorum diyen Dr. Serdar Fırat hastalarının 0212-612 00 00’ dan kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

Yardımcı Doç Dr. Levent Arslan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı

2005 yılında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve araştırma hastanesinde göreve başladım 2010’a kadar burada çalıştım.  Zorunlu hizmetimi Diyarbakır’da yaptım.

Sizce Avrasya Hastanesi nasıl bir yer?

Eleştiri açısından söyleyecek hiçbir şey yok. Sadece mehdiyeler düzmek mümkün. Bu sadece binanın fiziki yapısı ile değil teknolojik altı yapı, medikal araç gereçler ve hekim tecrübesi çok önemli. Bu sağlık kuruluşu çok güzel ve modern bir mekan severek burada sağlık hizmeti sunuyoruz.

Diz ve bel ağrıları:

Diz ve bel ağrıları orta yaşta daha çok olur. Bunun birçok nedeni var ama daha çok aşırı kilo da buna etki ediyor. Eklem ağrısı olan hasta ilk önce poliklinik muayene olması gerekir. Spor yapan bir toplum olmadığımız için bir ok hastalık da ortaya çıkıyor.

Kemik erimesi:

Bu hastalık ileri yaşta daha çok kadınlarda menopozdan sonra oluyor. Bu hastalığı engellemek için süt ve süt ürünleri tüketmek gerek. Ayrıca kemik erişmesi olan bir birey Güneş ışığından da yaralanması gerekiyor.

Tıbbi Direktör Yardımcısı Acil Hekimi Dr. Hamdi Kocaahmet  

1963 yılında Yunanistan’da dünyaya geldi. İlk orta lise tahsilini Yunanistan’da bitirdi. Eğitim amaçlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesine kaydını yaptırdı.  1991’ de mezun olarak Eyüp Alibeyköy Yeşilpınar’da doktorluk yapmaya başladı. Tecrübelerini Avrasya Hastanesinde hastalara sunacak.

Dr. Kocaahmet Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa yerleşkesi Türkiye’de inşa edilen en güzel hastane olduğunu düşünüyorum. Bu hastane bölgeye güzel hizmet verecek diye düşünüyorum. Ben bu bölgeyi çok iyi tanıyorum. Hastanemiz bir çok yakın ilçeye de hizmet verecek dedi. 

Dr. Hamdi Kocaahmet, “Acil: Bir hastanenin aynasıdır. Buranın sorumluluğu çok önemli biz de elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Levent Kart

Profesör Dr. Levent Kart, 23 yıllık hekim. Devlet ve özel sektörde uzun seneler çalıştı. Göğüs hastalıkları ve uyku hastalıkları ile alakalı çalışmaları ve hizmeti var.  Branşı Göğüs hastalıkları olan Prof. Kart alt dalları ile beraber geniş bir alanda hastalara hizmet vermeye çalıştığını ifade etti..

Avrasya ailesini yıllardır tanıyorum. Gaziosmanpaşa Küçükköy yerleşkesi de çok modern ve güzel bir sağlık kompleksi oldu. Burada hekim arkadaşlarımız ile hastalarımıza elimizden gelen şifayı sunmaya gayret edeceğiz.

Solunum hastalıkları, Koah, Astım gibi bir çok hastalık bizim ilgi alanımıza giriyor. Uyku hastalıklar da bizim alanımıza giriyor. Yoğun bakım ünitesi de bizim ilgi alanımıza giriyor.

KOAH hastalığının % 90’ı daha çok sigara içenler ve bazı tozlu mesleklerde çalışanların yakalandığı bir hastalık olarak görebiliriz.

 Göğüs hastalıklarında Türkiye Avrupa’nın ve ABD’nin gerisinde değil.

Avrasya Hastanesinde bu hizmeti en üst seviyede uygulamak istiyoruz. 

Yurt dışında hasta gelmesi ve hükümetin sağlık turizmine destek vermesi bu alanda pay almamamızı sağlayacak.

Mustafa Kemal Paşa’nın beni Türk hekimlerine emanet ediniz sözü bugün daha net manada söyleyebiliriz diyen Prof. Dr. Levent Kart sağlıkta iyi bir yerde olduğumuzu söyleyerek sözlerini tamamladı.  İletişim için, 0212-612 00 00

Prof. Dr. Bülent Ergun Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Hacettepe Üniversitesi mezunu. Orada ihtisas yaptı. Yurt dışı Almanya, Avusturya ve Amerika’da bulundu. Dönüşte İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzun seneler çalıştı.

Burada Doçent ve Profesör oldu. Avrasya ailesini yıllardır tanıyorum. Zeytinburnu yerleşkesinde zaman zaman ameliyatlarımı yapardım. Opr. Dr. Hüseyin Urlu, bana yeni hastanemizde beraber çalışabilir miyiz dedi. Ben de zaten beğenip takdir ettiğim Avrasya ailesinin içinde bulunmayı kabul ettim.

Her zaman ilklerin içinde olmayı sevdim. Bundan dolayı da burada çalışmayı kabul ettim.

Burada ki çocuk ve yetişkin yoğun bakıma hayran kaldım. Opr. Dr. Hüseyin Urlu ve ekibi ülkemizin sağlık sistemine muhteşem bir eser kazandırmış.

Sağlık sektörüne uzun yıllarını veren bir kişi olarak bu çalışmanın çok önemli olduğunu söylemek isterim.

Türk hekimleri dünyada daha pratik ve sadece teknolojiye bağlı kalmıyorlar.

Almanya da hekimler daha çok teknolojiye bağımlı bana göre.

Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Küçükköy yerleşkesi gerçekten çok donanımlı bir sağlık kompleksi.

Hastalarımız ve yakınları için dizayn edilmiş bu mekandan yararlanmalarını dilerim dedi.

Devamı www.avrasyasaglik.tv ve www.istanbultimes.tv de izlenebilir.

Dr Salih Cenap Çevli Genel Cerrahi Uzmanı

1962 Ankara doğumlu olan Dr. Çevli, İstanbul Tıp fakültesinde TSK adına eğitim aldı. Daha sonra GATA’nın kurulması ile oraya geçti. 27 yıl TSK da hekim olarak görev yaptı. Avrasya Zeytinburnu’nda çalıştım. Şu an da Avrasya Küçükköy Gaziosmanpaşa da hastalarımıza sağlık hizmeti sunacağız.

Hastanemiz çok seçkin bir durumda. Bu yapımız ile hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunacağız. Böyle güzel ve kaliteli bir sağlık kompleksinde çalışmak bizim için büyük bir şans.

Ülkemizdeki Tıp fakülteleri çok kaliteli doktorlar yetiştiriyor. Yurt dışı ile karşılaştırdığımız zaman gayet iyi bir durumda olduğumuzu memnuniyetle ifade etmek isterim.

Genel cerrahi olarak bizim çalışma alanımıza çok şey giriyor. Baş ve beyin cerrahisini saymazsak boyundan aşağı birçok organ bizim ilgi alanımıza giriyor. Meme cerrahisi de bizim çalışma alanımızın içindedir.

Yeni açılmanın heyecanı ile hastalarımızın memnun ayrılması adına elimizden geleni tam kadro olarak yapacağız.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim