Avrasya aile hekimlerinin yanında  

İstanbul'un en güzel manzarasının izlenebildiği Avrasya Hospital'in 8.katında yapılan yemekli istişare toplantısı doktorların meslek dayanışmasına sahne oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Avrasya Hospital'de uzun süre görev yapan doktorların tıp alanındaki başarıları kadar neşeleri  ve nüktedanlıkları da görülmeye değerdi. İstanbul Times Gazetesi bu meslek dayanışmasını görüntüleyen tek gazete olma ayrıcalığını yaşadı..

Başhekim Türkan Uslu Yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi

Avrasya Hospital olarak 1999 yılından bu yana İstanbul'a sağlık alanında en güzel ve  en doğru hizmeti sunma gayretindeyiz.Bu gün burada birlikte olmamızın bir kaç tane gayesi olduğunu belirterek konuşmamı tamamlamak isterim. Dr.Uslu konuşmasını şu şekilde tamamladı " Bildiğiniz üzere sağlık bakanlığımız tarafından 1 Kasım 2010'da aile hekimliği uygulaması başlatıldı.İlk etap'ta Zeytinburnu'nda 80 tane aile hekimi arkadaşımın ataması yapıldı.Bazıları göreve başladı bazıları ise kısa sürede başlayacak.Biz görev başı yapan 20 tane arkadaşımla birlikte sağlık alanında durum değerlendirmesi yapmak ve tanışmak üzere buradayız diyerek kendilerini yalnız bırakmayan aile hekimlerine teşekkür etti.

Hastanenin Genel Koordinatörü İbrahim Urlu'da minik bir konuşma yaptı

Avrasya Hospital olarak sürekli marka değerimizi ve sağlık hizmetimizi artırmak için araştırma  geliştirme çalışmaları yapıyoruz.,Bugün Zeytinburnu ilçemizde görev yapan aile hekimleri ile bir arada omaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtirken bizleri yalnız bırakmayıp davetimize icabet eden tüm doktor arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum dedi.

Hastanenin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Op.Dr.Hüseyin Urlu

Mesleki donanımı ve bey efendi kişiliği ile her kesin takdirini toplayan kurucu başhekim ve yönetim kurulu başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu kısa ama etkiyeci bir konuşma yaptı.

Opr.Dr.Hüseyin Urlu konuşmasında şunları söyledi " Hepinizin bildiği üzere hekimliğin iki önemli unsuru vardır.Birincisi doğru teşhiş,ikincisi de hastayı doğru yönlendirmektir" dedi.Dr.Urlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü. "Vereceğim örneği kesinlikle hastanemizin tanıtımını yapmak için söylemiyorum.Hastanemizde hizmet veren bir çok birim her hastanede yok.

Avrasya da çok güzel ve donanımla Onkoloji,patoloji,edoskopi ve mikro cerahhi bölümlerimiz bölgemiz için önemli birer özelliktir.Allah korusun kimsenin başına gelmesini istemeyiz ama insanlık halidir.Parmaklar kopabilir,kesilebilir yani bir şekilde vatandaşlarımız bir kaza geçirebilirler.Düşünelim ki parmağı kopan bir hasta sizlere geldi,eğer çevrenizdeki  hastanelerde hangi branşların faaliyette olduğunu bilirseniz yapacağız yerinde bir yönlendirme ile belki bir hastanın kolunu,parmağını veya ayağını kurtaracak imkanı elde edebilirsiniz.Ama çevrenizde nelerin var olup olmadığını bilirseniz bu hastalar için hayatiyet arz eden bir durum için işe yarayabilir dedi.Hastane kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu konuşmasını şu şekilde tamamladı,aile hekimleri olarak istediğiniz her daim  bizimle fikir ve bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz diyerek yemekli fikir toplantısına katılan her kese teşekkür ederek Avraysa yeniliklerin merkezidir diyerek konuşmasını noktaladı.

Hastanenin basın ve halkla ilişkiler müdürü Emre Toker'e süpriz 

Daha önce Şisli Sağlık Grup başkanı iken şimdi ise Zeytinburnu'nda aile hekimi olan Dr.Selma Ünlüer tanışma sırasında hastanenin basın ve halkla ilişkiler görevini başarılı bir şekilde yürüten emekli resim öğretmeni Emre Toker'in orta okulda kendi öğretmeni olduğunu söylemesi hoş bir durumun oluşmasına neden oldu.Öğrensi ile yıllar onra sağlık sektöründe karşılaşması Toker'i çok duygulandırdı.

İlklerin Hastanesi Avrasya Hospital  

Avrasya Hospital doktorları ve aile hekimlerinin tanışması ile başlayan program doktorların nere  mezunu olduklarını söylemeleri ile renkli görüntüler oluştu. Özellikle Çapa,Cerrahpaşa ve Hacettepe mezunlarının birazcık bizim fakülte sizinkini döver havasında olmaları bile geceye neşe katmaya yetti.Arif hocanın nükteleri ve plastik cerrahi uzmanı Dr.Fuat'ın hocanın reklama kaçan konuşması yoğun bir haftanın ilk gününde akşama kadar çalışan doktorların tres atamaları için oldukça güzel oldu.

İstanbul Times Gazetesi olarak onlarca özel ve devlet hastanesinde haber takibi yapıyoruz.Avrasya'daki samimiyet ve güler yüzlü hizmet bir çok yerde yok.İnşaatı bitmek üzere olan ek binası tamamlandığı an İstanbul'un en büyük hastabeleri içind eyer alması düşünülen Avrasya'nın sağlık alanında ülkeye daha uzun süre güzel hizmetler sunacağına olan inacımız tanadır.Hastane sahip,idareci,doktor ve çalışanları tebrik eder hastalara en güzel şifalaeı dağıtmalarını temenni eder hastanenin başarularını diliyoruz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

    

Editör: TE Bilisim