Toplumumuza sağlıklı bireyler kazandırmanın ilk aşaması olan gebelik döneminde anne adaylarının eğitilmesi amacıyla, Avrasya Hospital tarafından “Doğuma hazır mısınız?” sloganıyla “Gebe ve annelik eğitimi” düzenlendi. 30 Eylül’de başlayan eğitimler  sekiz hafta sürdü ve katılımcılar yapılan törenle sertifikalarını aldı. 

Ferdi TÜRK- İstanbul Times/ ÖZEL HABER 

Bebek Dostu Avrasya Hospital, anne adaylarının doğumdan önceki süreçlerine verdiği önemi göstererek “Doğuma hazır mısınız?” sloganıyla “Gebe ve annelik eğitimi”  düzenledi. 8 Hafta süren eğitim boyunca anne adaylarına doğum öncesi gerekli bilgiler verildi. Gebe ve annelik eğitimlerine düzenli katılan anne adaylarına katılım belgeleri düzenlenen bir törenle verildi.  

Törene Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Fikret Konya, Başhekim Uz.Dr. Türkan Uslu, hastane yöneticileri, doktorlar, hemşireler,hastane çalışanları, anne adayları ile yakınları katıldı.

Her hafta Çarşamba günü 10,00 -11,00 saatleri arasında Avrasya Hospital eğitim salonunda yapılan toplantılara anne adayları yoğun ilgi gösterdi Sohbet ve deneyimlerin de paylaşıldığı eğitimler Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op.Dr. Mehmet Koç’un koordinatörlüğünde gerçekleşti. 

Anne adayları Kadın hastalıkları ve doğum, Çocuk sağlığı ve hastalıkları, Fizik tedavi rehabilitasyon. Nöroloji, Beslenme ve diyet uzmanlarından oluşan tıbbi ekibin yanı sıra, ebeler ve hemşireler tarafından verilen eğitimlerde şu konulara yer verildi;

-Gebeliğin evreleri ve görülen değişiklikler.

-Gebelikte yapılması gereken tetkikler.

-Gebelik ve lohusalık döneminde beslenme ve anne sütünü artırıcı gıdalar.

-Gebelik döneminde egzersiz ve doğuma hazırlayıcı egzersizler doğum sonrası egzersizler.

-Anne – baba eğitimi gebelikte psikolojik değişiklikler. -

-Gebelikte cinsel hayat.

-Ağrısız doğum – gebelikte anestezi ve anestezi teknikleri.

-Bebek bakımı ve emzirme teknikleri.

-Yenidoğan döneminde sık görülen şikayetler problemler ve hastalıklar.

-Hastaneye geliş hazırlığı ve doğumhane süreci, normal ve sezaryen doğum sonrası bakım.  

Törende İlk olarak Avrasya Hospital Başhekimi Uz.Dr. Türkan Uslu söz aldı ve yaptığı kısa konuşmada anne adaylarının sağlıklı bir doğum için, gebelik süresince  çok dikkatli olmaları gerektiğini ve verilen bu eğitimde doğum öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken şeyleri anlattıklarını belirtti. 

Başhekim Türkan Uslu’dan sonra söz alan gebelik ve annelik eğitimleri koordinatörü Op. Dr. Mehmet Koç eğitimlerin amacını kısaca şöyle açıkladı:” Her kesimden insanın gönül rahatlığı ile gelip ücretsiz olarak yararlanabileceği bu eğitimi halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşamaktayız Şu unutulmamalı ki gelecek kuşakların fiziksel ve zihinsel açıdan daha sağlıklı bireyler olarak dünyaya gelmeleri,gebelik döneminde bilinçli ve bilgili anne-babalar sayesinde olacaktır” dedi. 

Son olarak söz alan Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, hastane olarak çocuk sağlığına verdikleri önemi yenileyerek, “sağlıklı bir nesil için bilinçli annelerin çoğalması” gerektiğini ifade etti. 

Urlu, “ Hastane olarak öncelikli hedefimiz sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak.  Kuruluşumuzdan bu yana geçen 10 yılda her zaman çocuk sağlığına önem verdik ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için işe önce bebek ve çocuk sağlığından başladık. Uzman kadromuzla her yıl önemli başarılara imza atarak bu hedefimizin olması adına büyük adımlar atmaya devam ediyoruz.  Geçtiğimiz aylarda kuruluşumuzun 10. yılı nedeni ile düzenlediğimiz şölende bir ilke imza atarak, 10 yıl içinde Avrasya Hospital’de doğan binlerce çocuklarla bir araya gelerek “ Avrasya Hospital Kardeşliğini” kurduk.  Şuan hastanemizin bulunduğu Zeytinburnu bölgesindeki doğan her 10 çocuklatan 8’i Avrasya Hospital’de dünyaya geldi. Bu gerçekten çok önemli bir başarıdır. Hastanemiz sağlıklı nesillerin yetişmesi için bilinçli annelerin çoğalmasına her zaman katkıda bulunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından eğitime katılan  anne adaylarına sertifikaları verildi ve hazırlanan ikramlar misafirlere takdim edildi.

Editör: TE Bilisim