Yediden yetmişe herkes mor kıyafetlerle ya da aksesuarlarla fotoğraflar paylaşarak ilgi çekici bir kampanya yürütüyorlar.

Aynı yıl bu akımı Türkiye’ye #MorAl etiketiyle uyarlayan Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya, dördüncü seneye girdikleri bu kampanyanın ülkemizde de çok başarılı olduğunu belirtiliyor. Dünyada yaklaşık 50 milyon Alzheimer hastası var. Ülkemizde ise tahmini olarak 600 bin Alzheimer hastası bulunmakta. Birçok gelişmiş ülke Alzheimer hastalığının tedavi çalışmaları için büyük bütçeler ayırıyorlar. Çünkü bu hastalık sadece hastaları değil, yakınlarını, toplumu ve ekonomiyi de etkiliyor.

Dr. Sarıkaya’nın belirttiğine göre Lancet’de yayımlanan bir makalede hastalığın henüz oluşmadan %35’inin belli bazı önlemlerle engellenebildiğinden bahsediliyor. O yüzden Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık kazanmak çok önemli. Alzheimer hastalığının en büyük düşmanı Akdeniz tipi beslenme, hareket etmek, sürekli işleyen bir zihin ve aktif bir sosyal hayat. Mor Alzheimer hastalığının rengi olduğu için hastalığa dikkat çekmek için bu renk kullanılıyor. Haziran ayı boyunca #MorAl etiketiyle yapılan paylaşımlar yılın en uzun günü olan 21 Haziranda yoğunluk kazanıyor.

Editör: TE Bilisim