Pendik Ensar Vakfı ve Uluslararası Müsenna Öğrenci Vakfı, Ramazan bayramının ikinci gününde 600 Suriyeli çocuk ve ailelerine eğlenceli bir bayram etkinliği düzenledi. Pendik Ensar Anaokulu'nun bahçesinde düzenlenen etkinlik kahvaltı programıyla başladı. Etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve eşi Dr. Sevtap Şahin, başkan yardımcıları İzzet Öztop ve Sami Divleli, Ensar Vakfı ve Müsenna Vakfı kurucu Başkanı Şerafettin Taştan ile vakıf üyeleri katıldı. 
Suriyeli çocukların bayramda doyasıya eğlendikleri etkinlikte, anaokulu bahçesinde salıncakta sallanan, kaydıraktan kayan, şişme oyun gruplarında birbirleriyle kıyasıya yarışan çocuklar, ardından vakıf tarafından ücretsiz dağıtılan dondurma, pamuk şekeri ve mısır ikramlı bir bayram yaşadı. Etkinlikte iki vakıf tarafından temin edilen araba, bebek, top, vb. oyuncaklar sevinci artırdı. 
Suriyeli çocukların hiç unutamayacağı etkinlikte, çocuklar aileleriyle ücretsiz fotoğraf çekilerek anılarını ölümsüzleştirdi. Ensar Vakfı Başkanı Şerafettin Taştan, Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinde yaşayan 600 Suriyeli çocuğu böyle bir etkinlikte buluşturmakla, hangi şartlarda olursa olsun onların da bayramda kendilerini çocuk hissetmelerini sağlamak istediklerini kaydetti. Etkinlikte ailelere çeşitli hediyeler de takdim edildi
Editör: TE Bilisim