Bilindiği üzere 31 Mart 2019’ da yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Ak Parti Zeytinburnu adayı olabilmek için aday adaylığı başvurumuzu yapmış idik.

Tabi aday adayı olurken ilçe için yılardır yaptığımız çalışmalara güvenmiştik…

Neydi bunlar diyecek olursanız sadece özet olarak anlatıp geçeceğim;

-Ak Partinin kuruluş sürecinde kurucu Sümer Mahalle başkanı olduk…

-Kuruluştan 13 ay sonra 2003 yılında 13 mahalle başkanı içinde ilçe yönetim kuruluna seçine tek mahalle başkanı olduk…

-28 Mart 2004 Mahalli idareler seçimi öncesi 20 Mart 2004 ‘de yapılan Kazlıçeşme mitinginin 3 kişilik resmi tertip komitesi üyesi idim. Başka bir partinin mitingini engelledik gerekçesi ile hakkımızda açılan davada HAPİS cezası aldık.

-2006 yılında Zeytinburnu kitabını yazmaya başladık 2008 de basımı yapıldı…

2-2007 de yapılan kongrede İlçe yönetiminde yer almadık. Kıraç ve Beylikdüzü Beldelerinden sorumlu Ak Parti İstanbul il koordinatör olduk

-2008’ de merkezi Zeytinburnu’nda olan İstanbul Times Yayın Grubunu kurduk

-2016 yılında ilçede bulunan tarihi mekan ve şahsiyetleri yerli ve yabancı turistlere tanıtmak üzere Geleceğim Zeytinburnu Platformunu )GZP) yi kurdum.

-2018 yılında 99 kişiden oluşan Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek İstişare Kurulunu kurdum .

-Binlerce kişinin izlediği Tarihi mekan ve şahsiyetlerimizin anlatıldığı İşte Zeytinburnu belgeselimizin Kazlıçeşme kültür merkezinde Galasını yaptık.

İlçe için yaptığım faydalı çalışmaların tamamını yazarsam konu daha da uzar. Zeytinburnu sokaklarında ayak izlerimiz olduğu için için harmanda yüzümüz var diyerek başvuru yaptık.

Ancak nasip kısmet hiç aday adayı olmayan sayın Ömer Arısoy Başkanımızdan yana tercih yaptı genel başkan.

Nasip kısmetten öteye bir şey yok diyerek Ömer Başkan’a hayırlı olsun dedik. Bu makamın güzellikler olduğu gibi mesuliyetleri de var.

İmam-ı Azam Ebu Hanife verilen kadılık (Hakimlik) görevini kabul etmediği için yıllarca zindanlarda tutulduğu meşhurdur.

Allah da biliyor benim yaklaşımım Parti üst yönetimine Zeytinburnu’nu bileni uzakta aramayın biz buradayız mesajı vermekti. Bunu da verdim. Özetle ben üstüme düşeni yaptım.

Neden ben aday yapılmadım deyip geçmişte yaşamaktansa demek ki Sayın Ömer Arısoy’a nasipmiş deyip geçmişte kalması gereken bir süreci geçmişte bıraktım.

Önümüze bakmamız lazım… Siyaset illaha belediye başkanı olarak yapılmaz

Siyaset sadece Belediye Başkanı makamında yapılacak bir şey değil. Ülkene ilini, ilçene, beldene ve köyüne bir çok değişik şekillerde hizmet etmenin imkanı var.

Rabbim bize öyle güzel bir meslek nasip etmiş ki yazacağımız yazılarla bulunduğumuz yerde ülkemize güzel hizmetler nasip ediyor.

İster belediye başkanı ,ister muhtar isterse de daha üst bir mevkide olsun kim bize bir adım gelirse biz ona on adım gitmekten imtina etmeyiz.

Sürekli kin, sürekli kavga ,sürekli haset insanı yıpratır. Biz aday adayı olduk bize adaylık nasip olmadı.

Bunu kan davasına döndürmenin kimseye faydası yok . Ak Parti Zeytinburnu Belediye başkan adayı olarak 16 kişi içinde bir kişi seçseydi bile 15 kişi pek tabidir ki hayallerine ulaşamayacaktı.

Üstüne üstlük Ak Parti Genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan aday adayı olan 16 kişi içinden değil aday adayı başvurusu dahi yapmayan sayın Av. Ömer Arısoy’u aday olarak seçmesine karşı yapacağımız hiç bir şey yok. Ömer beye hayırlı ve uğurlu olsun demek düşer bizi zaten biz de onu dedik.

Önümüze bakmamız lazım. Siyaset sadece aday olarak değil bir çok şekilde yapılabilir.

İstanbul ilçeleri içinde :

Büyükçekmece ‘de, Ak Parti, Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüp, Üsküdar ve Zeytinburnu’nda CHP uygun bir meclis dağılımı ve seçim stratejisi uygulayabilirse seçimi alabilir kanaati toplumda hakim. Biz gördüğümüzü yazarız.

31 Mart seçimleri için belirlenen adayların ülkemize hayırlı olmasını dilerim

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner